Į pasaulinius vandenis išplaukę „Mano drabužiai“ keičia vardą

Lietuviškas startuolis „Vinted“ vysto savo pasaulinį prekės ženklą ir keičia Lietuvos „Mano drabužių“ mainų projekto pavadinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:59 AM

„Lietuvoje gimusią idėją mėgsta jau daugiau nei 4 mln. merginų Europoje ir JAV. Padedame joms parduoti nebenešiojamus drabužius bei pirkti rūbus vienoms iš kitų. Norime, kad jos visos žinotų mus „Vinted“ vardu“, - sako projekto sumanytoja Milda Mitkutė.

Mildai ir Justui Janauskui 2008 m. įkūrus „Mano drabužius“ ši idėja netrukus išpopuliarėjo Čekijoje ir Vokietijoje. Čia veikiantys tinklapiai ir mobiliosios programėlės pavadinti šių šalių kalbomis.

„Planuodami plėtrą pradėjome ieškoti vieno tarptautinio pavadinimo, kurį galėtume naudoti naujose rinkose ir ilgainiui padaryti pagrindiniu. Dėl asociacijų su žodžiu „vintage“ pasirinkome „Vinted“ vardą“, - prisimena M.Mitkutė.

Šis pavadinimas buvo suteiktas naujoms JAV, Prancūzijos, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės drabužių mainų bendruomenėms. Netrukus taip pat bus pervadinti ir projektai Čekijoje bei Vokietijoje.

„Yra ir skirtumų: JAV „Vinted“ visų pirma yra populiari mobilioji programėlė, kuria parduoti ir pirkti drabužius galima kad ir važiuojant autobusu. Lietuvės vis dar mieliau renkasi tinklapį. Norime joms parodyti, kad mainytis drabužiais išmaniuoju telefonu yra patogiau“, - pasakoja M.Mitkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.