Jūsų viršininkas – bailys? Patikrinkite

Darbiniai konfliktai, ginčai, problemos – niekas nenori jų spręsti. O jei dar reikia, kad svarų žodį tai darant tartų ir viršininkas? Ar, tarkim, jūs atsidūrėte konflikto epicentre? Mažiausia, ko tokioje situacijoje norėtųsi,  - kad jūsų viršininkas būtų ryžto stokojantis bailys.

Bailys viršininkas įpareigoja kitus atleisti savo tiesioginius pavaldinius, kai to prireikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Bailys viršininkas įpareigoja kitus atleisti savo tiesioginius pavaldinius, kai to prireikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:14 AM

Su tokiomis situacijomis susiduria ir profesinio socialinio tinklo „LinkedIn“ nariai. Keletas ekspertų pateikė savo versiją, kaip atpažinti bailį viršininką ir kaip išsaugoti savitvardą patekus į biuro aistrų sūkurį, rašo BBC žurnalistai.

Bendrovės „Capital Content“ vykdomasis direktorius Robas Wyse pasidalijo savo pastabomis aptardamas bailius valdžioje.

1. Toks viršininkas įpareigoja kitus atleisti savo tiesioginius pavaldinius, kai to prireikia. Jei taip elgiasi jūsų viršininkas, vadinasi, jam patinka valdžia, kurią jam suteikia pareigos, tačiau sukasi nuo atsakomybės.

2. Sprendimus jis priima už uždarų durų. O prie kitų žmonių neužstoja savo pavaldinių, jei reikalai pakrypsta ne taip, kaip norėtųsi. Tai tipinis savimi nepasitikinčio žmogaus, kuris bijo suklysti, elgesys. Be to, tokiu negalima pasitikėti.

3. Jis leidžia sau kritikuoti jūsų kolegas jums girdint. Jums gali pasirodyti, kad taip jis parodo pasitikėjimą jumis, tačiau, kalbėdamas su kitais apie jus, jis gali daryti tą patį.

4. Jis nemėgina spręsti konfliktų akis į akį. Juk jei toks viršininkas surinktų visus į vieną patalpą, kad išspręstų sunkumus, jis nebetektų galimybės mėgautis valdžia, mat šitaip jis atskleistų savo kortas kitiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?