Pajūrio kaime ruošia poilsį „Boeing“ ir „Renault“ darbuotojams

Kretingos rajone, Žibininkų kaime, sujudimas. Čia, išdrįsę investuoti 36,7 mln. litų, verslininkai baigia statyti didelį poilsio kompleksą: 34-ių medinių namukų Mėguvos kaimelį, kuriame galės apsistoti 260 žmonių, o greta – 31 kambario viešbutį su SPA paslaugomis. Jei neišlįs nenumatytų kliaudų, jau šios vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje kaimelis priims lankytojus. Viešbutis „Natura Termo SPA“ duris atvers metų pabaigoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jun 30, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:17 AM

Ketinta susisukti sparčiau, tačiau darbams kliudė dažna statybos srities darbuotojų migracija – trūko ir betonuotojų, ir dažytojų.

Domisi garsios kompanijos

Verslininkai žada, kad paslaugų kainos nesikandžios: už keturvietį namelį su pusryčiais ir vakariene – 260 litų. Viešbutyje „Natura Termo SPA“ už kambarį be maitinimo – 100-140 litų.

„Mūsų tikslas – su minimaliomis kainomis pritraukti kuo daugiau žmonių“, - teigė viešbutį kuriančios įmonės „Atostogų parkas“ vadovas Ričardas Jovaiša.

Tai, kad kompleksas įsikūręs 3,5 km nuo jūros – ne bėda. Mat, kaip sakė kaimelį statančios įmonės „Saukupa“ patarėjas rinkodaros klausimais Raimundas Vaitiekūnas, užsieniečiai labiau orientuojasi į gamtą, o lietuviai daugiau taiko į Palangą. Todėl ir Žibininkų kaime bus laukiama skandinavų, rusų, vokiečių, belgų, olandų.

„Užsieniečiai patys mūsų ieško. Vienas planuojamų variantų, kad jie atplauks į Klaipėdą, o mes autobusais juos atsivešime čia. Tokios kompanijos kaip „Boeing“, „Renault“, „General Electric“ noriai pas mus atvežtų savo žmones sveikatinimui“, - sakė R.Vaitiekūnas.

Užmojai – platūs

Ten, kur šiandien baigiamas įrengti poilsio kompleksas, dar neseniai tyvuliavo pelkė, gerokai sėmusi čia augančių beržų kamienus. Todėl prieš kelerius metus žemę nusipirkę verslininkai neišvengiamai turėjo įrengti drenažo sistemas.

Mėguvos kaimo namai suręsti iš lietuviško medžio ir belgiškų sendinto smėlio plytų. „Natura Termo SPA“ bus įrengti keli baseinai: 25 metrų keturių takelių plaukimo, 38 laipsnių iš žemės trykštančio vandens, baseinas su treniruokliais po vandeniu, sūkurinė vonia, pirtys.

Statant Mėguvos kaimą investuota 16,5 mln. litų, kompleksą „Natura Termo SPA“ – 20,2 mln. litų: 19,2 mln. litų – į statinius ir dar milijonas teks projektui, siekiant ištirti Vakarų Lietuvos geoterminius vandenis, sapropelį ir iš jų sukurti kosmetiką, sveikatinimo paslaugas. Tiek vienam, tiek kitam objektui pusę reikiamos sumos iš ES fondų skyrė Lietuvos verslo paramos agentūra.

„Be paramos toks projektas neatsipirktų. Dabar planuojame, kad tiek vienas, tiek kitas objektas atsipirks per šešerius metus“, - sako R.Jovaiša.

Verslininkai tikisi, kad į Mėguvos kaimą per šių metų pabaigą ir ateinančius trejus metus atvyks 108 tūkst. turistų: 87,6 tūkst. vietinių ir 20,4 tūkst. užsieniečių. Į viešbutį „Natura Termo SPA“ per tą patį laiką laukiama atvykstant 464,8 tūkst. turistų: 382,4 vietinių ir 23,9 tūkst. užsieniečių.

Turės specialią kosmetikos liniją

Kad viešnagė ištisus metus veiksiančiame komplekse nepabostų, keliuose Mėguvos kaimo namukuose žadama apgyvendinti molio dirbėją, žolininką, gintarininką, tekstilininką, bus pastatyta duonkepė. Be to, ketinama bendradarbiauti su kitapus kelio esančiu žirgynu. Mėguvos kaime svarstoma įkurti sveikos gyvensenos mokyklą.

„Norime pasiūlyti, kad atostogaudami žmonės pasirūpintų ir sveikata“, - sakė R.Vaitiekūnas.

Italai iš čia pat, Žemaitijoje, rastų žaliavų: geoterminio vandens, sapropelio, gintaro – specialiai šiam kompleksui Žibininkuose kuria kosmetikos liniją, tikimasi, jog vadovauti virtuvei pavyks prisikviesti šefą iš Prancūzijos.

Iš viso kaimeliui aptarnaut reikės 20 žmonių, dar 70-ies – viešbučiui ir SPA kompleksui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste