Prancūzijos finansų milžinui - milžiniškos baudos

Prancūzijos finansų milžino „BNP Paribas“ vadovas įspėjo banko darbuotojus, kad JAV pareigūnai ketina skirti didžiules baudas. „Noriu pareikšti – būsime nubausti didžiule bauda“, – nurodė Jeanas-Laurentas Bonnafe'as. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2014, 12:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:17 AM

Jau pirmadienį bankui už prekybos sankcijų, kurias JAV paskelbė Iranui, Sudanui ir Kubai, pažeidimus skiriama bauda gali siekti maždaug 8,9 mlrd. JAV dolerių. Dienraščiai „The Financial Times“ ir „The New York Times“ taip pat nurodo, kad bankas, kitaip nei anksčiau, savo kaltę pripažįsta.

„Tai geros naujienos ir mūsų personalui, ir klientams. Galutinis sprendimas leis pašalinti šiuo metu vis dar mums trukdančius neaiškumus. Galėsime pagaliau šias problemas išspręsti ir atidėti į šalį – jos lieka praeityje. Sunkumai, kuriuos šiuo metu patiriame, mūsų ateities planų nepaveiks“, – savo kalboje nurodo J.L.Bonnafe'as.

Po kelis mėnesius trukusių spekuliacijų dėl bankui skiriamos baudos dydžio net 15 proc. smuko jo rinkos vertė. Iš pradžių finansų institucija atsidėjo 1,1 mlrd. JAV dolerių kapitalą, iš kurio buvo ketinama padengti išlaidas – vėliau pradėta kalbėti, kad „bauda bus gerokai didesnė už atsidėtas lėšas“.

Oficialų pranešimą apie skiriamą baudą JAV pareigūnai paskelbs pirmadienį po pietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.