A.Butkevičius ties pagalbos ranką „Achemai“

Premjeras artimiausiu metu ketina

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:22 AM

„Taip, mes turime tą informaciją ir artimiausiu metu aš vėl susitiksiu su „Achemos grupės“ valdybos nariais. Susitikimą turėjau prieš keletą savaičių, šį klausimą aptarinėjome. Dabar mane informuos, kaip jiems sekėsi kalbėtis su „Gazprom“ ir šiandien tikrai negalėčiau atsakyti pilnai į jūsų užduotą klausimą, bet mes tikrai su jais dirbam, bendradarbiaujam ir aptariam šį labai svarbų klausimą“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ trečiadienį BNS pranešė, kad dėl per brangių rusiškų dujų stabdo dalį gamybos. Įmonės generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas BNS sakė, kad pasiekus susitarimą su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ dėl pigesnių dujų, būtų svarstoma gamybą atnaujinti.

Naujasis „ Achemos“ valdybos pirmininkas ir viso koncerno laikinasis vadovas Romualdas Žadeika pirmadienį BNS teigė, kad įmonė su „Gazprom“ vis dar derasi, tačiau galutinis susitarimas dar nepasirašytas. „Achema“ yra paskutinė iš didžiųjų Lietuvos dujų importuotojų, kol kas negavusi dujų kainos nuolaidos.

Abu vadovai BNS sakė, kad apie darbuotojų atleidimą kol kas nekalbama. „Achemoje“ dirba apie 1400 žmonių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.