Keliaujantiems į JAV teks patikrai atiduoti net ir savo batus

JAV vyriausybė nusprendė sugriežtinti saugumo priemones oro uostuose, iš kurių vykdomi tiesioginiai skrydžiai į Jungtines Valstijas. Bus tikrinami net ir keleivių batai.

Oro uostuose kelevių, vykstančių į JAV, laukia išsami patikra.<br>"123rf.com" nuotr.
Oro uostuose kelevių, vykstančių į JAV, laukia išsami patikra.<br>"123rf.com" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:59 AM

Šio žingsnio imtasi įvertinus terorizmo pavojų pasaulyje. Taip pareiškė JAV krašto saugumo sekretorius Jehas Johnsonas. Agentūra „Reuters“ iš JAV šaltinių sužinojo, kad vyriausybė Vašingtone spaudžia griežtinti saugumo priemones Europoje.

Tai esą būtina, nes „Al Qaeda“ nariai Sirijoje ir Jemene bendradarbiauja, kad sukurtų bombą, kurią būtų galima įsinešti į lėktuvus.

Stoties ABC duomenimis, bus nuodugniau tikrinami keleivių batai ir elektronikos prietaisai. Kalbama apie „matomas ir nematomas priemones“.

Tačiau aviacijos kompanijų tokios žinios neatbaidė. Antai netgi pigių skrydžių bendrovė „Norwegian“ pradėjo skraidyti iš Londono Getviko oro uosto į Los Andželą du kartus per savaitę. Netrukus norvegai žada du kartus per savaitę skraidinti iš Londono į Fort Loderdeilą ir tris kartus per savaitę į Niujorką.

Pasak „Norwegian“, kai kurie pigūs sezoniniai skrydžiai į Niujorką į vieną pusę gali kainuoti vos 179 svarus, tačiau už tokią kainą vietų skaičius bus ribotas.

Trečiadienį „Norwegian“ savo tinklapyje sezoninius skrydžius liepos-rugpjūčio mėnesiais siūlė už 329-647 svarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.