Turizmo prievaizdai „Go Planet“ čiumpa už pakarpos

Keleivių pervežimo bendrovė „Grand Cru Airlines“ dėl 4 mln. litų skolos nutraukia bendradarbiavimą su kelionių organizatoriumi „Go Planet Travel“. Ši išvykstamojo turizmo įmonė startavo prieš mažiau nei metus, o į skolas klimpo nuo pavasario. „Go Planet Travel“ atstovai tikina veiklos nenutrauksiantys, tai, kas įvyko, vadina laikinais nesklandumais, ir sako savo klientus į užsienio kurortus skraidinsiantys su kita oro bendrove. Penktadienio rytą pasiaiškinti „Go Planet Travel“ vadovams ir akcininkams nurodė Valstybinis turizmo departamentas.

Tam pačiam holdingui, kaip ir „Go Planet Travel“, Lietuvoje priklauso ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel”.<br>D.Umbrasa
Tam pačiam holdingui, kaip ir „Go Planet Travel“, Lietuvoje priklauso ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel”.<br>D.Umbrasa
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė, BNS

Jul 3, 2014, 8:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:21 AM

Pasirodė pranešimų, kad Turkijos Antalijos miesto oro uoste jau įstrigo 100 "Go Planet" klientų. Tiesa, šio kelionių organizatoriaus "Go Planet" klientus skraidinantis "Grand Cru Airlines" vadovas Valdas Barakauskas sakė, kad jų orlaiviai skraido pagal planą.

"Jau grįžo mūsų lėktuvas iš Antalijos, ruošiasi į Graikiją. Galbūt keleiviai įstrigo viešbučiuose, o ne oro uoste", - svarstė  V.Barakauskas.

Valstybinis Turizmo departamentas penktadienį 8 val. ryte kreipėsi į „Go Planet Travel“ direktorių ir akcininkus, prašydamas nedelsiant informuoti departamentą, kaip bus sprendžiama susidariusi situacija, bei informuoti turistus apie prisiimtų įsipareigojimų vykdymą.

„Stebime ir aiškinamės situaciją, todėl tolesni departamento veiksmai priklausys nuo priimtų bendrovės sprendimų, vykdant įsipareigojimus turistams.  Gavę bendrovės informaciją, nedelsdami ją paskelbsime Valstybinio turizmo departamento interneto svetainėje www.tourism.lt. Rekomendacijas turistams galėsime pateikti, tik gavę bendrovės atsakymus“, – pranešė Valstybinis turizmo departamentas.

„Go Planet“ siūlo atostogauti Bulgarijoje, Turkijoje, Tunise, Graikijoje.

„Skolos, „Go Planet Travel“ nemokėjo už paslaugas“, – skyrybų priežastis paaiškino V.Barakauskas. Jis sakė, kad buvę partneriai jo vadovaujamai keleivių vežimo oru įmonei skolingi apie 4 mln. litų. Ši suma sukapsėjusi per kelis mėnesius nuo pavasario.

„Maitino pažadais, kad bus sumokėta. Tačiau nė vienas pažadas neįvykdytas. Bandėme susitarti, tačiau nepavyko“, – sakė V.Barakauskas.

Dėl to „Grand Cru Airlines“ ketina aiškintis teisme.

Parnerystė nutrūko, pasak V.Barakausko, liepos 3-iąją, ketvirtadienį, tačiau laikydamasi Europos reglamento „Grand Cru Airlines“ dar dvi savaites skraidins „Go Planet Travel“ klientus.

Pasak V.Barakausko, skrydžių užsakovas bei turistinių kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ iš esmės pažeidė užsakomųjų skrydžių sutartį sudarytą tarp „Grand Cru Airlines“ ir „Go Planet Travel“.

„Keliaujantiems liepos 4-17 dienomis siūlome įsitikinti, ar viešbučiai yra apmokėti ir numatyta kelionė įvyks sklandžiai“, – įspėjo V.Barakauskas.

Poilsines keliones į daugiau nei 10 kurortų Kipre, Graikijoje, Bulgarijoje, Turkijoje, Egipte ir Tunise siūlantis kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ gegužę pranešė apie naują kelionių kryptį – tvirtinta, kad į Antalijos kurortus Turkijoje bus skrendama iš Šiaulių oro uosto.

„Go Planet Travel“ įmonės vadovai pastaraisiais mėnesiais keitėsi. Pradžioje kelionių bendrovei vadovavo Karolis Urbelionis, pastaruoju metu prie vairo stovėjo Vidmantas Stonys. Rekvizitų duomenų bazėje internete nurodoma Silvestro Sušickio pavardė.

Tam pačiam holdingui, kaip ir „Go Planet Travel“, Lietuvoje priklauso ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“, kuriai vadovauja Martynas Laivys – buvęs bankrutavusių kelionių organizatoriaus „Star Holidays“ ir oro bendrovės „Star1 Airlines“ vadovas.

„Grand Cru Airlines“, „Go Planet Travel“ ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“ iki šiol priklausė prieš metus veiklą pradėjusiam Kipre registruotam holdingui „Grand Go Group“ – jis valdė 50 proc. „Grand Cru Airlines“ ir po 100 proc. „Go Planet Travel“ ir „Go Baltic Travel“ akcijų.

Tačiau šiuo metu 100 proc. „Grand Cru Airlines“ akcijų priklauso Kipro bendrovei „Brenalan Investments Ltd.“, kuri vienintele įmonės akcininke tapo gegužės 27 dieną, rodo Registrų centro duomenys.

Tuo tarpu „Grand Go Group“ holdingą gegužės pradžioje už neskelbiamą sumą įsigijo įsigijo verslininko Sauliaus Vaitkevičiaus valdoma grupė „WPI investments“. Tuomet teigta, kad „WPI investments“ perka ir holdingui priklausančią „Grand Cru Airlines“ akcijų dalį.

S.Vaitkevičius BNS ketvirtadienį nekomentavo sutarties nutraukimo ir teigė, kad padėtis dėl „Grand Cru Airlines“ akcijų įsigijimo yra ginčytina.

Liepos 4-17 dienomis keliaujantiems „Go Planet Travel“ klientams siūloma įsitikinti, ar apmokėti viešbučiai ir ar kelionė įvyks sklandžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.