„Go Planet“ klientai iš Turkijos grįš po savaitės

Nemokaus kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ klientai, kurie ankstų penktadienio rytą buvo nuskraidinti į Turkijos Antalijos regioną poilsio, grįš į Lietuvą po savaitės. Už jų nakvynę viešbučiuose nesumokėjusiai „Go Planet Travel“ penktadienį sustabdytas kelionių organizatoriaus pažymėjimas. Šių turistų apgyvendinimu ir parskraidinimu pasirūpins kitas kelionių organizatorius „Novaturas“.

„Novaturas“ visus „Go Planet Travel“ keleivius į Lietuvą grąžins po savaitės.<br>T.Bauro nuotr.
„Novaturas“ visus „Go Planet Travel“ keleivius į Lietuvą grąžins po savaitės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 4, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:44 AM

Kaip pranešė Valstybinis turizmo departamentas, „Novaturas“ visus „Go Planet Travel“ keleivius į Lietuvą grąžins po savaitės, nepriklausomai nuo to, kokios trukmės poilsį jie buvo įsigiję iš „Go Planet Travel“ - savaitės ar dviejų.

Šias išlaidas padengs draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“.

Turistai, šiuo metu esantys Antalijoje (Turkija), dėl apgyvendinimo ir grįžimo į Lietuvą klausimų  turi kreiptis į Lietuvos garbės konsulę Antalijoje Mine Okudur tel. +905426177788. Su Lietuvos garbės konsule Antalijoje M.Okudur bendradarbiaus UAB „Novaturas“.

Keleivių pervežimo bendrovė „Grand Cru Airlines“ dėl 4 mln. litų skolos ketvirtadienį nutraukė bendradarbiavimą su kelionių organizatoriumi „Go Planet Travel“. "Go Planet Travel" atstovai penktadienio rytą dar tikino veiklos nenutrauksiantys, tai, kas įvyko, vadina laikinais nesklandumais, ir sako savo klientus į užsienio kurortus skraidinsiantys su kita oro bendrove.

Valstybinis turizmo departamentas penktadienį 8 val. ryte kreipėsi į “Go Planet Travel” direktorių ir akcininkus, prašydamas nedelsiant informuoti departamentą, kaip bus sprendžiama susidariusi situacija, bei informuoti turistus apie prisiimtų įsipareigojimų vykdymą.

„Skolos, „Go Planet Travel“ nemokėjo už paslaugas“, - šitaip skyrybų priežastis paaiškino ketvirtadienio vakarą „Grand Cru“ vadovas Valdas Barakauskas. Jis sakė, kad buvę partneriai jo vadovaujamai keleivių vežimo oru įmonei skolingi apie 4 mln. litų. Ši suma sukapsėjusi per kelis mėnesius nuo pavasario.

„Maitino pažadais, kad bus sumokėta. Tačiau nė vienas pažadas neįvykdytas. Bandėme susitarti, tačiau nepavyko“, - sakė V.Barakauskas.

Dėl to "Grand Cru Airlines" ketina aiškintis teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.