Už pavojingus žaislus „Rivona“ vėl mokės tūkstantinę baudą

„Rivona“, į rinką pateikusi pavojų keliančius žaislus, vėl mokės 5 tūkst. litų baudą. Per vienus metus ši bendrovė už pavojingų produktų pateikimą į rinką bausta jau ketvirtą kartą. Visais atvejais bendrovei buvo skirta maksimali 5 tūkst. litų bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-04 17:41, atnaujinta 2018-02-12 05:41

Pagal gautą skundą Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai, atlikę patikrinimą UAB „Norfos mažmena“ parduotuvėje sostinės Verkių g., nustatė, jog UAB „Rivona“ pateikė į rinką nesaugių žaislų rinkinių – lėlių su drabužiais „Anlily“ (kilmės šalis – Kinija). Jų cheminės savybės neatitiko Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl cheminių medžiagų registracijos, įvertinimo, autorizacijos ir apribojimų – REACH reglamento – reikalavimų. Žaisle nustatytas di-(2-etilheksil) ftalato (DEHP) kiekis yra 32,2 proc., t. y. 322 kartus viršija leistiną normą.

Nustatyta, kad UAB „Rivona“ pateiktuose į rinką žaislų rinkiniuose esantis di-(2-etilheksil) ftalatas (DEHP) kelia cheminį pavojų vaikų sveikatai ir gyvybei – žaidžiant tokiais žaislais, vaikams kyla rimta rizika apsinuodyti cheminėmis medžiagomis.

Inspekcija priėmė sprendimą uždrausti pavojingo produkto pateikimą į rinką; įpareigoti „Rivona“ produktą pašalinti iš rinkos; įspėti vartotojus apie susijusią su pavojingu produktu riziką; nurodyti, kad pavojingas produktas būtų sugrąžintas iš vartotojų ir sunaikintas atitinkamomis sąlygomis.

Nustatyta, kad „Rivona“ į rinką pateikė 720 žaislų rinkinių. Bendrovė nurodė iki liepos 2 d. susigrąžinusi 102 žaislų rinkinius, dar 20 vnt. laukiama sugrąžinant iš parduotuvių. „Rivona“ pažymėjo sunaikinsianti visus pavojingus produktus iškart, kai tik bus surinkti likučiai iš parduotuvių į centrinį sandėlį.

Internetiniame tinklalapyje www.norfa.lt bendrovė pirkėjams pateikė informaciją, jog įsigiję pavojingus gaminius gali juos grąžinti iki gruodžio 1 d., net ir tuo atveju, jeigu neišsaugojo prekės pirkimo kvito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.