Kelionių agentūra tėškėsi veidu į purvą

Atostogautojai palikti likimo valiai, o partneriai skaičiuoja negautus milijonus. Toks liūdnas kelionių agentūros „Go Planet Travel“ galas.

„Go Planet Travel“ priėjo liepto galą: vakar iš šios agentūros atimtas leidimas teikti kelionių rengimo paslaugas.<br>T.Bauro nuotr.
„Go Planet Travel“ priėjo liepto galą: vakar iš šios agentūros atimtas leidimas teikti kelionių rengimo paslaugas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:26 AM

Spėjimai, kad rinkoje neseniai veiklą pradėjusi kelionių organizatorė „Go Planet Travel“ ilgai nepatrauks, pasitvirtino su kaupu, rašo „Lietuvos rytas“.

Ketvirtadienį su ja atsisakė bendradarbiauti aviacijos kompanija „Grand Cru Airlines“, o penktadienį iš kelionių rengėjų atimtas leidimas verstis šia veikla.

Siūlė susimokėti patiems

Penktadienį minia keleivių (iš viso – 121) Vilniaus oro uoste laukė išsvajotos kelionės į Kretą. Tačiau jiems buvo pasiūlytos dvi išeitys: arba neskristi, arba susimokėti už nakvynę patiems.

Paaiškėjo, kad „Go Planet Travel“ gali būti neatsiskaičiusi su viešbučiais.

Penktadienį į Antaliją Turkijoje nuskraidintų 143 suaugusių atostogautojų ir 4 vaikų niekas nepasitiko ir nenuvežė į viešbučius.

„Ta grupė, kuri ketvirtą valandą ryto išskrido iš Vilniaus oro uosto, nusigavo į Antaliją.

Ten juos vietos partneriai turėjo išvežioti po viešbučius.

Bet niekas neatsiuntė autobusų“, – teigė vienas keliautojų artimųjų. Pasak jo, Antalijoje esančios „Go Planet Travel“ atstovės keleiviams taip pat negalėjo suteikti jokios informacijos.

„Go Planet Travel“ klientų, įstrigusių Turkijos Antalijos regione, apgyvendinimu ir pervežimu pasirūpins kitas kelionių rengėjas „Novaturas“. Šie turistai į Lietuvą grįš po savaitės.

Leidimas jau atimtas

Sužinojusi apie tokius nesklandumus Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė paskelbė, kad kelionių agentūros veikla yra stabdoma dėl nemokumo.

Draudimo kompanija „Compensa Vienna Insurance Group“ pranešė pasiruošusi padengti „Go Planet Travel“ įsipareigojimus užsienyje esantiems turistams.

Anot Valstybinio turizmo departamento, „Go Planet Travel“ daugiau turistų į užsienį neskraidins.

Pareigūnai nusiteikę išklausyti ir įmonės vadovus, tačiau jie kol kas nieko nesiteikė paaiškinti.

Vežėjai atsisakė dirbti

„Go Planet Travel“ klientus į Turkiją, Bulgariją ir Graikiją dar porą savaičių skraidinsianti įmonė „Grand Cru Airlines“ tikino vykdanti įsipareigojimus ir partnerio, su kuriuo ketvirtadienį dėl 4 mln. litų skolos nutraukė bendradarbiavimą, turistų likimo valioje nepalikusi.

„Jau sugrįžo mūsų lėktuvas iš Antalijos, ruošiasi į Graikiją.

Galbūt keleiviai įstrigo viešbučiuose, tačiau ne oro uoste“, – vakar prieš vidurdienį kalbėjo „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas.

Tuo metu „Go Planet Travel“ teigė jau suradusi keletą kitų vežėjų, kurie skraidintų klientus nuo liepos 18-osios, kai nutrūks sutartis su „Grand Cru Airlines“. Tačiau penktadienio vakarą iškėlė rankas ir pažadėjo savo reputaciją apginti vėliau. (BNS, „Lrytas.lt“, LR)

Bankrotų šleifas velkasi nuo seno

„Go Planet Travel“ įmonės vadovai pastaraisiais mėnesiais keitėsi. Iš pradžių kelionių bendrovei vadovavo Karolis Urbelionis, pastaruoju metu prie vairo stovėjo Vidmantas Stonys. Rekvizitų duomenų bazėje internete nurodoma Silvestro Sušickio pavardė.

Tam pačiam holdingui kaip ir „Go Planet Travel“ Lietuvoje priklauso ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“, kuriai vadovauja Martynas Laivys – buvęs bankrutavusių kelionių organizatoriaus „Star Holidays“ ir oro bendrovės „Star1 Airlines“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?