TVF: pasaulio ekonomika atsigauna lėtai, investavimas – blankus

Pasaulio ekonomikos atsigavimas gali būti ne toks stiprus kaip tikėtasi ir reikia padaryti daugiau, kad būtų paskatinta tarptautinė pinigų pasiūla, sekmadienį perspėjo Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.

TVF vadovė Christine Lagarde teigia, kad reikia stiprinti pasiūlos pajėgumus, kad būtų sustiprintas ekonomikos atsigavimas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
TVF vadovė Christine Lagarde teigia, kad reikia stiprinti pasiūlos pajėgumus, kad būtų sustiprintas ekonomikos atsigavimas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 6, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:59 AM

„Matome pasaulinio aktyvumo didėjimą, bet impulsas galėtų būti ne toks stiprus kaip tikėtasi, nes potencialus augimas yra silpnesnis, o investavimas lieka blankus“, – sakė Ch.Lagarde per konferenciją Pietų Prancūzijos Provanso Ekso mieste.

Praėjusį mėnesį Europos centrinis bankas sumažino savo palūkanų normas, bandydamas paskatinti stringantį Europos ekonomikos atsigavimą.

Panašios centrinių bankų visame pasaulyje priemonės suvaidino savo vaidmenį padedant šalims atsigauti po 2008 metų pabaigoje prasidėjusios pasaulinės finansų krizės, bet dabar pasiekė savo ribą, sakė TVF vadovė.

„Priemonės paklausai palaikyti, nepaisant geriausių centrinių bankų ketinimų, atsiduria prie savo ribos. Akivaizdu, kad reikia, mūsų nuomone, stiprinti pasiūlos pajėgumus, kad būtų sustiprintas ekonomikos atsigavimas“, – sakė Ch.Lagarde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.