„Samsung Electronics“ pelnas smunka trečiąjį ketvirtį iš eilės

Išmaniųjų telefonų rinkos lyderės „Samsung Electronics Co Ltd“ pelnas mažėja jau trečiąjį ketvirtį iš eilės – ekspertai mano, kad ir ateinančius tris mėnesius situacija nesikeis, nes silpstančioje rinkoje vis stipriau įsitvirtina pigesni telefonų modeliai, be to, naujojo „iPhone 6“ pristatymui ruošiasi konkurentė „Apple Inc“. Apie tai praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:43 AM

„Samsung Electronics“ susirūpinimas ypač skatinamas aukščiausiai per pastaruosius šešerius metus JAV dolerio atžvilgiu išaugusios Pietų Korėjos vono vertės. Populiariojo „Galaxy“ išmaniojo telefono gamintoja ketvirtadienį turėtų pateikti pelno ataskaitą. Anot ekspertų, manoma, kad birželį pasibaigusį trečiąjį finansinį įmonės ketvirtį bus fiksuotos maždaug 12,6 proc. smukusios pajamos, rodo „Reuters“ atlikta apklausa.

„Samsung“ klestėjimo dienos praėjo. Jos pelno augimas pastaruosius trejus metus buvo nenormaliai aukštas, o dabar jis natūraliai smunka“, – teigia Pietų Korėjos Mokslo ir technologijos instituto verslo katedros profesorius Changas Sea-Jinas.

Daugelis analitikų teigia, kad „Samsung“ naujausias gaminys „Galaxy S5“, pristatytas šių metų kovo pabaigoje, gana populiarus, tačiau ne tiek, kiek buvo tikėtasi. Šiais metais laukiamo „Galaxy Note 4“ pardavimai taip pat daug įtakos galimam situacijos bendrovėje pagerėjimui neturėtų turėti. Didelę konkurenciją iš „Apple“ patiria ir „Gear“ išmanusis laikrodis, todėl be stipraus naujo produkto pristatymo „Samsung Electronics“ situacija kol kas lieka neaiški.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.