Dainų šventė pelno atnešė ir vežėjams

Dainų šventės metu Vilniaus gatvėmis autobusai zujo be perstojo. Iš visos Lietuvos atvažiavę kolektyvai mieste važinėjo tiek jiems nemokamu viešuoju transportu, tiek pačių nusisamdytais autobusais. Nuomos firmos teigia, kad tiksliai pelną skaičiuoti dar anksti, bet sutinka – užsakymų joms tikrai netrūko.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Rovaitė

2014-07-07 18:32, atnaujinta 2018-02-12 04:11

„Visi autobusai išnuomoti“, - išgirsti paskambinus į transporto nuomos firmą. Įmonės, laimėjusios konkursus ir Dainų šventės metu į repeticijas, koncertus ir apgyvendinimo vietas vežiojusios jos dalyvius, praėjusią savaitę buvo užimtos.

„Pelną skaičiuoti dar anksti, bet manome, kad Dainų šventė mums atnešė apie 30 tūkst. litų pajamų“, – teigė transporto nuomos firmos „Kautra“ direktorius Gintautas Pakusas. Per Dainų šventę Vilniuje kasdien atlikėjus vežiojo 4-6 šios firmos autobusai.

Kiek mažesnių pajamų tikisi, tačiau dėl Dainų šventės taip pat džiaugiasi transporto nuomos firma „Svirka“. „Autobusų tikrai buvo išnuomota daugiau nei įprastai, nes mes buvome 300 dalyvių iš Švenčionių vežėjai“, – pasakojo firmos atstovė Alma Bulkienė.

Autobusų nuomos firmos pripažįsta, kad Dainų šventė vežėjams dažniausiai neatneša labai didelio pelno, nes per vasaros sezoną užsakymų ir taip netrūksta.

„Dėl apyvartos išaugimo drįsčiau abejoti, – pasakojo įmonės „Transrent“ atstovė Ieva Simelytė. – Tikriausiai mūsų firmai daugiau pelno būtų atnešusios kelionės į užsienį“. Vis dėlto, I.Simelytės teigimu, pelnas – sąlyginis dalykas. Pasak pašnekovės, autobusų nuomos firmos per Dainų šventę džiaugėsi turėdamos užtikrintus užsakymus visai savaitei.

Dauguma vežėjų dalyvius lydėjo per visą Dainų šventę: pasirūpindavo jų atvykimu į Vilnių, mieste vežiojo į repeticijas, koncertus ir kitas vietas.

Transporto nuomos firmų atstovai teigia, kad tai – nelengva užduotis. „Grafikas buvo labai sudėtingas, nes dalyviai nuolat turėjo keliauti iš vienos vietos į kitą, buvo sunku visur suspėti“, – pasakojo A.Bulkienė.

G.Pakusas pritarė dėl sudėtingų grafikų, bet pripažino, kad tai – tokių firmų kasdienybė. „Mes nuolat susiduriame su panašiomis problemomis, žinome, kad žmonės negali visko tiksliai suskaičiuoti ar visko laiku spėti“, – teigė pašnekovas.

Jam antrino ir „Transrent“ atstovė I.Simelytė: „Žinoma, susidūrėme su įvairiomis problemomis, tačiau negalima sakyti, kad jos trukdė darbui – viskas vyko pakankamai sklandžiai.“

Birželio 28 – liepos 6 dienomis vykusios Dainų šventės dalyviai taip pat galėjo nemokamai važinėti viešuoju Vilniaus miesto transportu, kursavo ir naktiniai autobusai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.