Euro zonoje – kainų burbulo pavojus

Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Benoit Coeure teigia, kad finansų institucijos taikoma monetarinė politika, kai bazinės palūkanų normos yra nedaug pakilusios virš nulio, gali sukelti aktyvų kainų burbulą. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:36 AM

B.Coeure sutinka su Tarptautinio atsiskaitymų banko (TAB) pareigūnų išvadomis: lengvai gaunami pinigai gali sukelti nevaldomą kai kurių aktyvų kainų kilimą euro zonoje, o tai kelia grėsmę, kad po kurio laiko augantis kainų burbulas sprogs.

TAB ekspertai ragina ECB pareigūnus didinti bazines palūkanas, tačiau B.Coeure netiki, kad toks žingsnis padėtų kovoti su galimu burbulo susidarymu. „Mes kylančią grėsmę puikiai suprantame. Kovosime su ja, tačiau kitomis prieinamomis priemonėmis“, – teigė jis Pietų Prancūzijoje vykstančioje verslo konferencijoje „Rencontres Economiques“.

Panašią nuomonę anksčiau yra pareiškęs ir ECB vadovas Mario Draghi. Anot jo, geriausias būdas kovoti su finansiniu nestabilumu rinkose yra naujų makrolygio priemonių naudojimas, o ne monetarinė politika. M.Draghi pabrėžia, kad bankas turėtų keisti bankininkystės sektoriaus nuostatas arba griežtinti paskolų teikimo komerciniuose bankuose standartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.