Klaipėdos atliekų degintojai plečia medžioklės plotus

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje

Bendrovė "Fortum Klaipėda" planuoja deginti atliekas iš artimiausių apskričių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bendrovė "Fortum Klaipėda" planuoja deginti atliekas iš artimiausių apskričių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:13 AM

Klaipėdos regione dabar per metus susidaro net apie 70 tūkst. tonų atliekų mažiau nei buvo planuota anksčiau. Reikiamų procedūrų tvarkymu užsiimantys specialistai neslepia, kad, ko gero, bus iškils psichologinis veiksnys, nors tarša esą nepadidės, atsiras prielaidų dar labiau mažinti galutinę šilumos kainą, o importuoti iš užsienio atliekų neleidžia Vyriausybės nutarimas.

Pasak „Fortum Klaipėda“ atstovo Andriaus Kasparavičiaus, susiklosčius situacijai, kad Klaipėdos regione nebesusidaro tiek išrūšiuotų atliekų, kiek buvo planuota, trūkstamą kiekį numatoma atsivežti iš artimiausių 3-4 šalies regionų, iš kurių apsimokėtų tai daryti finansiškai.

„Apie importą iš užsienio nėra net kalbos, nes tai draudžia Vyriausybės nutarimas. Beje, Estijoje nėra jokio suskirstymo į regionus, šiukšlės iš visos šalies vežamos į vieną jėgainę“, - „Vakarų ekspresui“ sakė A.Kasparavičius.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, įmonė turi teisę vykdyti tokį optimizavimą, juolab kad atliekų nedegintų daugiau nei numatyta. Tačiau, jo teigimu, svarbiausias čia ir toliau yra ekologinis aspektas, turi būti „labai aiškiai“ atsakyta, kiek dėl to padidės tarša, kaip bus sprendžiami transporto klausimai.

„Ir būtinai viskas turi būti absoliučiai viešai, kad neliktų jokių neatsakytų klausimų. Jei bendrovė aiškiai atsakytų, jog dėl to dar labiau mažės galutinė šilumos kaina vartotojui, tai, be jokios abejonės, būtų svarus argumentas palaikyti tokius planus“, - dienraščiui sakė V.Grubliauskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.