„Nike“ Lietuvoje ieško gaminių pirkėjų, ne jų kūrėjų

Balandį prie sportinės aprangos gamintojos „Nike“ gamintojos Niujorke nutįso šimtų jaunuolių, trokštančių įsigyti naujo modelio sportinius batelius. Nežinia, kada Lietuvoje prie šio prekės ženklo parduotuvių drieksis šviežiausius mados vėjus gaudančiųjų eilės, tačiau pavasarį viename sostinės prekybos centrų firminę parduotuvę atidariusios „Nike“ atstovai nusiteikę optimistiškai.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jul 11, 2014, 9:32 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:48 AM

Baltijos šalyse sporto ir laisvalaikio prekių rinka pasiskirsto beveik vienodai. Tačiau pernai visose trijose Baltijos valstybėse „Nike“ sporto ir laisvalaikio prekių pardavimai bendrai augo 15 proc., o Lietuvoje – 30 procentų. Dėl didžiausio pirkėjų skaičiaus Lietuva vertinama kaip perspektyviausia rinka tarp Baltijos šalių.

Oficialaus „Nike“ atstovo Baltijos šalyse „Jalajalg“ vykdomasis direktorius Raineris Topsas nusiteikęs optimistiškai.

„Matome galimybių augti, tačiau tuo pačiu labai norime įkvėpti žmones judėti. Norime, kad žmonės būtų sportiški ir sveiki, - portalui lrytas.lt kalbėjo R.Topsas. - Lietuvoje yra trys „Nike“ parduotuvės: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Pastarosios rezultatais, rodančiais puikų augimą, esame ypač patenkinti. Po dvi mūsų prekės ženklo parduotuves yra Latvijoje ir Estijoje. Dar vieną parduotuvę Estijoje numatyta atidaryti spalį. Vis dėlto pagrindinis dėmesys bus sutelktas į esamų prekybos vietų gerinimą“.

Nors daugelyje prekybos taškų prekių asortimentas panašus, tačiau Taline ir Rygoje veikia ir išskirtinai moterims skirtų prekių parduotuvės.

Vilties neskandina

Ar būtų galima tikėtis, kad Lietuvoje atsiras ne tik parduotuvės, bet ir, tarkime, gamybiniai „Nike“ padaliniai? Juk „Audimas“ anksčiau siuvo „Nike“ aprangą krepšiniui. R.Topsas sako, kad šiandien, esant atviros rinkos sąlygoms, visko gali pasitaikyti. Vis dėlto pašnekovas abejoja, ar Lietuvoje galėtų atsidaryti koks nors gamybinis „Nike“ padalinys. „Tačiau neatmesčiau galimybės kūrybingiems žmonėms prisidėti prie kai kurių projektų“, - kalba R.Topsas.

Prieš futbolo čempionatą – nuosmukis

Kokie finansiniai veiklos Lietuvoje rezultatai, R.Topsas nekalba. Tačiau aišku, jog rinkodarai prieš Pasaulio futbolo čempionatą mestos lėšos gerokai sumažino bendrą „Nike“ ketvirtojo finansinio ketvirčio, kuris baigėsi gegužės 31 d., pelną.

Kaip rašo naujienų agentūra ELTA, kompanijos išlaidos per tris mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais finansiniais metais, padidėjo 36 proc. ir pasiekė 876 mln. JAV dolerių.

Įmonės pelnas šiuo laikotarpiu kilstelėjo vos 1 proc. ir pasiekė 698 mln. JAV dolerių.

Vis dėlto „Nike“ analitikai prognozuoja, kad išlaidos atsipirks, nes produkcijos užsakymų apimtys birželio-spalio mėnesiams jau pasiekė 13,3 mlrd. JAV dolerių – 11 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Savo ruožtu ketvirtąjį ketvirtį „Nike“ pardavimai taip pat kilstelėjo 11 proc. ir pasiekė 7,4 mlrd. JAV dolerių.

Aplenkė „Apple“

Priminsime, kad pernai „Nike“ pripažinta inovatyviausia kompanija pasaulyje. Jai pasisekė aplenkti „Apple“, „Microsoft“, „Google“, „Samsung“, „Amazon“.

Vienas iš pagrindinių „Nike“ pripažintų inovacijos projektų buvo „Nike FuelBand“ – elektroninė apyrankė su jutikliais, matuojančiais visą žmogaus dienos aktyvumą užsiimant bet kokia sporto šaka. Apyrankė „Fuelband“ skaičiuoja per dieną atliktus žingsnius, kalorijas, matuoja kitus su sveikata susijusius duomenis, apskaičiuoja specialų rodiklį „NikeFuel“, rodantį bendrą žmogaus dienos aktyvumą.

Antrasis „Nike“ projektas, sulaukęs įvertinimo, – mikroinžinierių sukurti naujos kartos ekologiški bėgimo bateliai mėgėjams ir profesionalams „Nike Flyknit Lunar1+“. Vieni lengviausių pasaulyje bėgimo batelių, (sveriantys vos 160 g) sumažina kojoms tenkantį krūvį 80 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.