Aiškinsis, ar Turizmo departamentas tinkamai kontroliuoja rinką

Ar elgėsi tinkamai?

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galbūt nusikalstamo kelionių agentūros „Go Planet Travel“ bankroto.<br>D.Umbraso nuotr.
Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galbūt nusikalstamo kelionių agentūros „Go Planet Travel“ bankroto.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:47 PM

Komiteto vadovė Jolita Vaickienė sakė, kad Valstybės kontrolė, rudenį atlikdama departamento 2013 metų veiklos finansinį auditą, turės įvertinti, kaip vykdoma kontrolės funkcija.

Paklausta, ar mato Turizmo departamento vadovybės atsakomybę, kad netinkamai prižiūri kelionių organizatorių veiklą, J.Vaickienė teigė, kad tokių požymių yra.

„Negaliu pasakyti, kad jie viską padarė. Nors jie patys sako, kad viską. Bet iš jų pasisakymų aišku, kad jie kontrolę supranta labai siaurai, galbūt tai yra supratimo, gal kai kuriose vietose teisinėje struktūroje - kompetencijos klausimas, kas yra kontrolė“, - teigė J.Vaickienė.

Ar elgėsi tinkamai?

Valstybės kontrolės 2-ojo audito departamento direktorė Zita Valatkienė teigė, kad įstatymas numato, jog Turizmo departamentas atlieka kelionių organizatorių rinkos ir stebėsenos kontrolės funkciją.

„2014 metų departamento veiklos plane yra daug priemonių ir projektų, kurie skirti Lietuvos turizmo įvaizdžiui gerinti, atvykstamojo turizmo pritraukimui, bet apie turizmo paslaugų teikėjų kontrolės funkcijas jokio informacijos nėra, todėl tai kelia abejonių, ar departamentas tokią funkciją vykdė tinkamai“, - teigė Z.Valatkienė.

Pasak jos, pats departamentas turėtų nustatyti ir įvertinti rizikos veiksnius, pagal kuriuos galėtų diferencijuoti paslaugų teikėjus, atsižvelgiant į jų veiklos apimtis, finansines ataskaitas, kurias nemokamai gali gauti iš Registrų centro.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galbūt nusikalstamo kelionių agentūros „Go Planet Travel“ bankroto.

Įspėjimai skambėjo dar balandį

 Lietuvos turizmo rinkos dalyviai teigė apie įtartiną kelionių organizatorės „Go Planet Travel“ veiklą žinoję jau pavasarį.

Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė sakė, kad signalus dėl „Go Planet Travel“ veiklos Turizmo departamentui perdavė dar balandį.

„Rinkoje informacija apie tai nesklandė, bet oficialūs bendro pobūdžio paklausimai departamentui nuo mūsų asociacijos buvo teikiami balandžio 3-ąją. Gavome atsakymą balandžio 9-ąją, kad yra draudimai ir viskas yra gerai“, – teigė D.Mažeikaitė.

Ji taip pat pabrėžė birželio pradžioje sulaukusi kelių paklausimų apie tai, ar keičiami „Go Planet Travel“ skrydžiai: „Tą informaciją taip pat persiunčiau Turizmo departamentui“.

Daugiau ji atsisakė komentuoti, nes toks esąs susitarimas su Turizmo departamentu.

„West Express“ valdybos pirmininkas ir pagrindinis akcininkas Arkadijus Maizelis komitete teigė, kad „West Express“ su „Go Planet Travel“, kuri keliones pardavinėjo du ar tis kartus pigiau už savikainą, nebendradarbiavo.

„Mes žinojome, kuo tas pasibaigs. Aišku, praradome daug klientų, nes nepardavinėjome to pigaus produkto – čia ir buvo mūsų reakcija“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.