Klientus likimo valiai palikusiam verslininkui priekaištų nėra

Teisėjai išteisino

Pastaruoju metu surasti M.Laivį - misija neįmanoma net Turizmo departamento valdininkams.
Pastaruoju metu surasti M.Laivį - misija neįmanoma net Turizmo departamento valdininkams.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-16 18:09, atnaujinta 2018-02-11 22:35

Dviem Seimo komitetams skirtame Valstybinio turizmo departamento rašte nurodoma, kad verslininkas nebuvo susijęs su mažiausiai tūkstantį klientų apgavusios kelionių organizatorės „Go Planet Travel“, kurią valdo tie patys akcininkai, valdymu. Abi įmonės priklauso „Grand Go Group“.

Pasak Turizmo departamento, M.Laivys, viešoje erdvėje siejamas su „Star Holidays“ bankrotu, niekada nebuvo „Go Planet Travel“ akcininkas, savininkas ar valdymo organų narys.

„Jis vadovavo kitai įmonei – atvykstamojo turizmo kelionių organizatorei „Go Baltic Travel“.

Dėl jo nepriekaištingos reputacijos yra pateikta Informatikos ir ryšių departamento prie VRM pažyma“, – rašte teigė pastaruoju metu kritikuojama departamento vadovė Raimonda Balnienė.

Kartu ji pripažino, kad liepos 11 dieną sustabdė M.Laivio vadovaujamos įmonės „Go Baltic Travel“ veiklos pažymėjimą.

Turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas pripažino, jog įstatymo nuostata, reikalaujanti, kad kelionių agentūrų vadovai iš Vidaus reikalų ministerijos gautų pažymą apie jų tinkamumą eiti pareigas ir nepriekaištingą reputaciją, neveikia.

„Šis pavyzdys parodė, kad neveikia nuostata“, – tvirtino J.Raguckas.

Pagal galiojančius teisės aktus, „Go Baltic Travel“ privalo Turizmo departamentui pateikti informaciją, kai keičiasi vadovo, pagrindinių akcininkų duomenys, veiklos vieta ir kiti kontaktai. To įmonė nepadarė.

40 metų M.Laivys „Go Baltic Travel“ vadovauja nuo 2012 metų balandžio.

Teisėjai išteisino

Šiemet gegužę Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nusprendė, kad M.Laivys nėra atsakingas už bankrutavusios bendrovės „Star1 Airlines“ patirtus nuostolius ir neprivalo atlyginti 2,5 mln. litų žalos, kurios padengimo siekė „Star1 Airlines“ bankroto administratorius.

Tačiau ateityje bus vertinama verslininko atsakomybė, sudarant apsimestinį sandorį tarp susijusių bendrovių.

Žemesnės instancijos teismai nustatė, kad „Star1 Airlines“ ir jos akcininkė „Star Team Group“, kuriai taip pat vadovavo M.Laivys, buvo sudariusios tariamą administracinių paslaugų ir konsultavimo sutartį.

„Star Team Group“ įmonės liko skolingos apie 5,2 mln. litų, o verslo partneriams, darbuotojams – apie 10 mln. litų.

Mėgino sumažinti draudimo sumą

 Liepą žlugusi Kipro kapitalo kelionių organizatorė „Go Planet Travel“, likus vos trims mėnesiams iki pripažinimo nemokia, pabandė sumažinti draudimo sumą beveik du kartus iki 350 tūkst. litų.

Draudimo polisas buvo atstatytas, nesutikus Turizmo departamentui, kuris buvo vienai dienai sustabdęs įmonės veiklą.

Tai departamentas atskleidė „Go Planet Travel“ nemokumo pasekmes trečiadienį nagrinėjusiems dviem Seimo komitetams. Rašte nurodyta, kad metus iki šių metų balandžio pabaigos galiojo 650 tūkst. litų vertės draudimas, tačiau balandžio 1 dieną įmonės vadovas Vidmantas Stonys pateikė naują, beveik dukart mažesnį – 350 tūkst. litų – draudimą.

Departamentas su tuo nesutiko ir laikinai sustabdė įmonės pažymėjimą. „Go Planet Travel“ vadovas tą pačią dieną pateikė papildomą draudimą, kurio bendra suma išaugo iki 700 tūkst. litų, o pažymėjimas buvo atnaujintas. Turizmo departamento vertinimu, taip draudimo suma tapo net didesnė, negu reikalaujama Turizmo įstatyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.