Lietuviškos kosmetikos gamintojos optimistinis planas subliuško

Lietuviškos kosmetikos gamintojai „BIOK laboratorija“ stipriai kirto neramumai Lietuvos pašonėje. Iki šių metų pradžios turėtas optimistinis planas Rytų rinkoms subliuško: eksportas į Ukrainą smuko beveik perpus, o prekių išvežimai į Rusiją visiškai nutrūko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:34 PM

„Šiuo metu verslo santykiai su kaimynais Rytuose stipriai komplikavosi - sudaryti sutartis su naujais partneriais beveik neįmanoma, o esami klientai galvoja, kaip prisitaikyti prie naujų aplinkybių“, - teigia įmonės vadovas Vaidotas Krencius.

Vis dėlto per pirmą šių metų pusmetį „BIOK laboratorija“ pasiekė 9,8 mln. litų apyvartą arba 11 proc. daugiau nei pernai. Įmonės pardavimo apimtys Lietuvos rinkoje ir toliau stabiliai augo, o bendrą augimo tempą kiek pristabdė sumažėjusios eksporto apimtys.

Nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų, įmonė rudenį ketina dalyvauti specializuotuose parodose Kijeve bei Maskvoje. „Lietuviška prekė tose rinkose turi konkurencinį pranašumą dėl savo kilmės šalies“, - teigia V.Krencius.

Lietuviškos kosmetikos gamintoja Latvijoje turi tikslą išplėsti prekių asortimentą, o Estijoje – pasirašyti naujas sutartis su vietiniais mažmenininkais.

Per šį pusmetį įmonė išleido daugiau naujienų nei pernai – viso 19 naujų kosmetikos produktų. Įmonės

Šių metų „BIOK laboratorija“ planuose numatyta pardavimo apimtis padidinti 16 proc. ir įvesti į rinką beveik 40 naujų kosmetikos produktų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.