Įtampa apėmė ir poilsiautojus - priešiškumas rusams didėja

Didėja įtampa tarp turistų iš Rusijos ir Europos šalių, poilsiaujančių populiariuose kurortuose, rašo pirmadienį Nyderlandų leidinys "De Telegraaf", remdamasis turizmo bendrovėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 2:32 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:16 PM

"Rusai vis labiau elgiasi kaip šovinistai. Jie laikosi principo: "Mes prieš visą pasaulį, o pasaulis prieš mus." Tai kelia įtampą santykiuose su kitų tautybių poilsiautojais", - cituoja "De Telegraaf" turizmo kompanijos "Corendon" vadovą Atilay Uslu.

Kaip pažymi žiniasklaida, priešiškumas tarp turistų iš Rusijos ir Nyderlandų padidėjo po liepos 17-osios, kai Ukrainos rytuose nukrito Malaizijos lėktuvas, kurio keleivių daugumą sudarė olandai. Trintis dar neperaugo į smurtą, bet turizmo bendrovės teigia esančios budrios ir pasirengusios įsikišti į incidentus.

Tos pačios "Corendon" duomenimis, šiais metais Viduržemio jūros kurortuose poilsiauja kur kas mažiau rusų. Pavyzdžiui, Maljorkoje atostogautojų iš Rusijos sumažėjo per pusę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.