Bankai policijai teiks informaciją apie finansines operacijas

Lietuvoje veikiantys komerciniai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-22 16:20, atnaujinta 2018-02-11 19:37

Vyriausybė trečiadienį pritarė tai numatančiam nutarimo projektui, kurį parengė Vidaus reikalų ministerija.

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, tokiais veiksmais siekiama užkirsti kelią ekonominiams ir finansiniams nusikaltimams.

„Tai yra ekonominių pažeidimų prevencijai skirtas nutarimas, kuriuo kriminalinės žvalgybos tyrėjams būtų realiu laiku suteikta informacija apie asmens vykdomas finansines operacijas. Tai padėtų operatyviai sureaguoti į daromą ekonominį pažeidimą ar nusikaltimą ir tam užkirsti kelią“, - interviu LRT radijui antradienį ryte sakė Algirdas Butkevičius.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, tokios informacijos teikimo galimybė yra numatyta Kriminalinės žvalgybos įstatyme, tačiau gyventojų ir įmonių finansinių operacijų kontrolės ir fiksavimo tvarkos iki šiol nebuvo.

Tikimasi, kad naujoji tvarka leis efektyviau vykdyti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją, neteisėtai įsigyto turto paiešką, organizuotų nusikalstamų grupuočių finansinių išteklių kontrolę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.