Į skerdyklą patekusios „Idavang“ kiaulės jau sunaikintos

Sunaikintos visos iš Danijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2014, 9:43 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:02 PM

Pasak jo, iš „Idavang“ į kitas fermas patekusios kiaulės stebimos, tikrinamas jų kraujas.

„Labiausiai nerimą kelia tai, kad iš tos fermos kiekvieną dieną vyko judėjimas - ne tik į skerdyklas, bet ir į kitas fermas. Liepos 22 -ąją judėjimas vyko į dvi fermas: į Kėdainių rajoną ir į Šeduvą - viena buvo ne „Idavang“ sistemos, ir į skerdyklą. Skerdienas radome ir ketvirtadienį sunaikinome. Kiaules, kurios buvo išgabentos į kitas fermas, stebime, tiriame kraują“, - penktadienį Lietuvos radijui teigė J.Milius.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pranešė, kad penktadienį dėl afrikiniu maru sergančių kiaulių radimo visose „Idavang“ komplekso fermose pradėtas tyrimas bus aptartas su prokurorais.

„Šiandien turėsime aiškesnę informaciją: susėsime su prokuratūra ir pasakys, ką jau padarė, nes pirmosios dienos yra pačios svarbiausios“, - sakė V.Baltraitienė.

„Idavang“ komplekse laikyta 19,4 tūkst. kiaulių. Jos pradėjo kristi trečiadienio vakarą. Apie tai „Idavang“ vadovybė informavo inspektorius, kurie nustatė užkrato zoną aplink kompleksą. Iš jos uždrausta išvežti kiaules, kiaulieną ir jos produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.