„Crocs“ rojus: kitur mažins parduotuvių, Lietuvoje – plėsis

Populiarios avalynės „Crocs“ gamintoja pranešė apie antrąjį ketvirtį stipriai – 44 proc. – kritusį tinklo pelną. Dėl tokių pokyčių ketinama uždaryti kai kurias parduotuves ir atleisti darbuotojų. Tačiau Lietuva ir kitos Baltijos šalys, rodos, rojus „Crocs“ ženklui: pardavimas čia ne krinta, o auga. Kitur prekybos vietų tinklą ketinama siaurinti, o Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje prekybos plotus numatoma didinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jul 28, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:33 PM

Iš 624 pasaulyje esančių „Crocs“ parduotuvių ketinama uždaryti apie šimtą. Iš 5 tūkstančių darbuotojų numatyta atleisti 183, praneša businessinsider.com.

„Crocs“ pelnas antrąjį šių metų ketvirtį smuko 44 proc., iki 19,7 mln. JAV dolerių, nors pajamos išaugo 3,6 proc., iki 376 mln. JAV dolerių. Tokiais pokyčiais per pusmetį – iki 2015-ųjų – norima sutaupyti 10 mln. JAV dolerių. Kompanija tikėjosi, kad šiemet išleista nauja batų linija atgaivins ženklą, tačiau norai nepasiteisino. „Crocs“ prezidentas Andrew Reesas teigia, kad šie skaičiai rodo dinamiškų strategijos, organizacijos pokyčių ir požiūrio į rinką poreikį.

Niūrūs debesys virš šio avalynės prekės ženklo tvenkiasi, bet tik ne Lietuvoje.

„Lietuva nieko net nepastebės. Parduotuvių neuždarinėjame. Priešingai – dalis parduotuvių iš salų prekybos centruose perkeliamos į erdvesnius plotus. Taip ir pirkėjui patogiau, ir pasirinkimas didesnis“, – lrytas.lt sakė „Crocs“ ženklo vadovas Justas Mačionis.

Pasak jo, nors artimiausiu metu naujų parduotuvių atidaryti neketinama, prekybos plotas didės, nes prekybos vietos iš salų bus keliamos į parduotuves. Lietuvoje per metus taip pasielgta su dviem salomis.

J.Mačionis džiaugėsi ir rezultatais Latvijoje bei Estijoje. Kaip sakė pašnekovas, prieš kelerius metus Latvija kiek atsiliko nuo Lietuvos, tačiau šiandien stipriai vejasi, o trijų parduotuvių Rygoje rezultatai šiais metais labai geri.

„Crocs“ ženklo vadovas tikina, kad ši avalynė lietuviams nepabodusi, o Baltijos šalyse ji lieka paklausi dėl to, kad tinka čia vyraujančiam klimatui. „Šią avalynę lietuviai pamėgę, todėl parduotuvių uždarymas Lietuvoje dar negresia“, – teigė J.Mačionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.