Švedijos ūkyje - vėl augimas

Švedijos ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį vėl suaktyvėjo – daugiausiai prie teigiamų pokyčių prisidėjo pakilęs vartojimas vidaus rinkoje ir didesnės eksporto apimtys. Tiesa, analitikai tikėjosi didesnio pakilimo. Be to, smuko ir Švedijos valiutos vertė, praneša „Dow Jones“.

Vartojimas vidaus rinkoje ir toliau kompensuoja susilpnėjusią švediškų prekių paklausą užsienio rinkose.<br>123rf nuotr.
Vartojimas vidaus rinkoje ir toliau kompensuoja susilpnėjusią švediškų prekių paklausą užsienio rinkose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 4:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:29 PM

Trečiadienį Švedijos statistikos agentūra pranešė, kad per tris mėnesius iki birželio, palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu, bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugo 0,2 procento.

Leidinio „The Wall Street Journal“ apklausti analitikai tikėjosi, kad šis rodiklis sudarys ne mažiau kaip 0,6 procento. Savo ruožtu Švedijos krona euro atžvilgiu pakilo nuo 9,19 iki 9,24 kronos už vienetą.

Tokia statistika rodo, kad šalies ekonomika atsigauna lėtai, tačiau vartojimas vidaus rinkoje ir toliau kompensuoja susilpnėjusią švediškų prekių paklausą užsienio rinkose.

„Statistics Sweden“ trečiadienį teigia, kad nuo antrojo 2013 m. ketvirčio ūkio plėtra kilstelėjo 1,9 proc., vartojimas vidaus rinkoje išaugo 2,9 proc., o eksporto apimtys – 1,7 procento.

Jeigu centrinis šalies bankas ir toliau išlaikys žemas bazines palūkanų normas, BVP augimo tempai turėtų spartėti ir toliau, mano analitikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.