Avalynės fabriko vietoje iškils šiuolaikiški maitinimo namai

Vaizdingoje Ukmergės senamiesčio vietoje – prie Šventosios upės, piliakalnio papėdėje ir sentikių cerkvės kaimynystėje – stovintis bei per pastarąjį dešimtmetį tikru vaiduokliu virtęs pastatas skaičiuoja paskutines savo gyvavimo dienas. Prieš dvejus metus šį jau senokai neeksploatuojamą statinį įsigijusi bendrovė „Big Stone“ rengiasi jį nugriauti, o jo vietoje pastatyti šiuolaikiškus maitinimo namus.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Aug 1, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:19 PM

„Tai bus tokia maitinimo įstaiga, kurioje kiekvienas pagal nuotaiką, apsirengimą, amžių, piniginės storį ras sau vietą ir galės patenkinti savo poreikius. Planuojame įrengti restoraną, piceriją, lauko kavinę ir pokylių sales su atskiromis virtuvėmis, atskirais įėjimais, kad kiekvienos jų lankytojai vieni su kitais nesusitiktų.

Juk vieniems žmonėms užtenka jaukiai pasėdėti lauko kavinėje, o kitiems reikia prabangios salės su baltomis staltiesėmis ir kondicionieriais“, - sakė bendrovės „Big Stone“ bendrasavininkas Filionis Augustas.

Vilnietis F.Augustas kartu su savo verslo partnere, žmona Tatjana, į šį objektą rengiasi investuoti iki 10 mln. Lt bei ketina sukurti apie 50 darbo vietų.

Ukmergės viešbutį „Big Stone“ valdantys sutuoktiniai sovietmečiu buvusį P.Eidukevičiaus avalynės fabriko filialą arba ukmergiškių vadinamą „tapkių fabriką“ įsigijo tik gavę garsaus architekto – vilniečio Ričardo Stulpino – pritarimą.

„R.Stulpinas yra populiaraus ir sėkmingai dirbančio Belmonto pramogų ir poilsio centro projekto autorius. Aš jį atsivežiau į Ukmergę ir parodžiau nusižiūrėtą statinį.

Architektas pasakė, kad tai – įdomu, jog galime dirbti. Ir tik dėl to tas bevertis, lipdytas perlipdytas, iš neilgalaikių medžiagų pastatytas, avarinės būklės pastatas buvo nupirktas“ , – teigė F.Augustas.

34 arų teritorijoje stovintis buvęs gamybinis trijų aukštų pastatas yra beveik 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto. Jis pastatytas 1940 metais. Šalia prilipdytas 200 kvadratinių metrų ploto buvęs administracinis pastatas ir 12 kvadratinių metrų užimantis sargų „postas“.

Iš pradžių naujieji savininkai svarstė galimybę pastatą rekonstruoti.

Paaiškėjus, kad statinio sienų ir pamatų konstrukcijos netvirtos, nutarta, jog paprasčiau ir pigiau bus viską nugriauti ir įrengti iš pradžių.

Juolab, kad tam neprieštarauja ir paveldosaugininkai – minėtas pastatas nėra įtrauktas į Kultūros paveldo registrą, nėra saugomas kaip vertingas architektūrinis paminklas.

„Šiuo metu derinamos paskutinės ekspertizės. Po jų paveldosaugininkai turėtų išduoti leidimą pastatą nugriauti.

Planuojame, jog naujasis statinys turėtų išlaikyti senojo tūrį bei aukštį“, – tikino F.Augustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.