Gabenti krovinius geležinkeliais į Rusiją bus sudėtingiau

Rusijos Užsienio reikalų ministerija informavo Lietuvos muitinę, kad nuo šių metų spalio 1 dienos įsigalioja nauja tvarka vežantiems krovinius geležinkeliais į trijų valstybių Muitų sąjungos teritoriją. Norintys įvežti krovinius į Rusiją, Baltarusiją ar Kazachstaną privalės iš anksto pateikti informaciją apie juos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, BNS

Aug 2, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:05 PM

Lietuvos mitinės departamentui atsiųstame Rusijos pranešime nurodoma, kad nuo spalio 1-osios įvežant krovinius geležinkeliais į Rusiją ir kitas dvi Muitų sąjungos valstybes, bus privaloma ne vėliau kaip prieš dvi valandas iki Muitų sąjungos sienos kirtimo geležinkelių transportu, pateikti išankstinę informaciją elektroniniu būdu apie juos atitinkamai Muitų sąjungos muitinės įstaigai.

Dėl to Muitų sąjungos geležinkelio įmonės, arba jį įgaliotos įmonės, išankstinei informacijai parengti reikiamus duomenis turės gauti likus 4 val. iki Muitų sąjungos sienos kirtimo.

„Lietuvos geležinkeliai“ teigia, kad nuo rugsėjo mėnesio privalomos išankstinės informacijos duomenis bendrovės klientai galės patys įsivesti naudodami naują informacinę sistemą „e.krovinys“. Savarankiškas tokios informacijos įvedimas ir jos perdavimas muitų sąjungos geležinkelio įmonėms bendrovės klientams nieko nekainuos.

Tačiau jei jie patys neįves išankstinės privalomos informacijos, tai turės atlikti „Lietuvos geležinkeliai“ ir už šią paslaugą bus imamas atlygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.