Utenos rajone gali būti paskelbta ekstremali situacija

Vyriausybės ekstremalių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:31 PM

VRM pranešė, jog atsižvelgęs į naują kiaulių maro židinį, vidaus reikalų ministras nusprendė penktadienį surengti Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Valdas Kaminskas BNS sakė, jog yra tikimybė, kad Utenos rajone bus paskelbta ekstremali situacija. Anot jo, komisija aptars galimybes suteikti platesnius įgaliojimus valstybės institucijoms ir panaudoti Vyriausybės resursus, kovojant su afrikiniu kiaulių maru.

Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Lauris Martišius BNS sakė, jog ketvirtadienį Utenos rajono savivaldybė spręs, ar skelbti nepaprastąją situaciją.

„Rytoj savivaldybėje vyksta posėdis dėl ekstremalios situacijos paskelbimo. Kiek žinau, jis numatytas nuo ankstaus ryto“, - teigė L.Martišius.

Trečiadienį Utenos rajone nustatytas jau antrasis kiaulių maro židinys. Liepos pabaigoje šalies rytinėje dalyje, Ignalinos rajone netoli sienos su Baltarusija ir Latvija, židinys rastas didelėje ir gerai saugomoje fermoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.