B. Markauskas: Lietuvos žemdirbių laukia nelengvi mėnesiai

Rusijos vyriausybei paskelbus,

Pieno pramonė prie tokių „treniruočių” jau pripratusi.<br>P.Lileikio nuotr.
Pieno pramonė prie tokių „treniruočių” jau pripratusi.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:50 AM

„Keista, kad Rusija apskritai taip ilgai delsė pritaikyti sankcijas Vakarams. Žinojome, kad taip gali nutikti ir nutiks, bet netikėta buvo tai, jog Rusija importo draudimą taikys tokiam plačiam žemės ūkio produkcijos spektrui”, - agroverslo naujienų portalui „agroeta“ sakė B. Markauskas.

Jo teigimu, šis sprendimas buvo neabejotinai politinis ir Rusija veikiausiai dar svarstys, iš kurių konkrečių šalių neimportuoti produkcijos arba tas importo draudimas nebus ilgas.

„Pieno pramonė prie tokių „treniruočių” jau pripratusi. Tas „treniruotes” mūsų pieno sektoriui Rusija surengdavo ir po du kartus per metus, todėl produkcijai realizuoti jau yra rastos ir kitos rinkos - ne tik Rusija”, - aiškino B. Markauskas.

Tiesa, „Pienas LT” valdybos narys pripažino, jog Rusijos rinkoje perdirbėjai iki šiol gaudavo didesnę pelno maržą.

„Šiuo atveju gali būti kita problema. Pieno, mėsos, daržovių perdirbėjai Rusijos draudimą gali išnaudoti saviems tikslams. Tai yra siūlyti žemės ūkio produkcijos gamintojams dar mažesnes pieno, mėsos supirkimo kainas, kurios ir taip yra mažos. Jei kainos dar mažės, pasipils ūkių bankrotai”, - sakė B. Markauskas.

Konkrečių skaičių, kiek galėtų mažėti pieno arba mėsos supirkimo kainos dėl Rusijos pritaikyto importo draudimo, B. Markauskas nesiryžo prognozuoti. „Blogai jau tai, kad apie jas apskritai kalbame. Perdirbėjai to tik ir laukia”, - neabejojo B. Markauskas.

Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas ir ŽŪK „Pienas LT” valdybos narys pridūrė, kad itin sudėtingi mėnesiai laukia daržovių ir vaisių augintojų. „Artėja ruduo ir daržovių sektoriui bus ypač sunku. Bet apskritai visų Lietuvos žemdirbių laukia nelengvi mėnesiai”, - įspėjo B. Markauskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.