Audros pridarė nuostolių

Užsibuvę karšti orai iš Lietuvos traukiasi su trenksmu, o prasiautusios audros pridarė žalos gyventojams.

Audros kasmet Lietuvoje pridarė daug bėdos gyventojams.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Audros kasmet Lietuvoje pridarė daug bėdos gyventojams.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:24 AM

Bendrovė „Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad dėl pastarosiomis dienomis Šiaurės ir Vidurio Lietuvoje prasiautusių audrų bendrovės klientai patyrė daugiau nei 300 tūkst. litų nuostolių. Viena didžiausių šiemet kamuolinio žaibo sukelta nelaimė užfiksuota Kelmės rajone, o Kaune automobiliai kentėjo nuo krušos.

Draudikai perspėja, kad nuostoliai dar gali išaugti, nes klientai praneša apie naujus atvejus, o sinoptikai artimiausiomis dienomis žada orus išliksiant audringus, galima perkūnija.

„Iki šiandienos ryto gavome daugiau nei 100 pranešimų apie audros ir žaibų padarytas žalas gyventojų turtui. Daugiausia pranešimų plaukia iš Kauno ir Šiaurės Lietuvos – regionų, kuriuose audros buvo didžiausios. Daug nuostolių padaryta dėl žaibų sukeltų viršįtampių elektros tinkluose, dėl ko sugadinta gyventojų elektros technika, klientai praneša ir apie apgadintus ar nuplėštus stogus. Vidutinė patirta žala turtui siekia 775 litus, tačiau ypač išsiskiria žalų pobūdis ir dydis Kauno mieste – kruša čia apgadino mažiausiai 40 mūsų klientų automobilių kėbulus, kuriems remontas kainuos ne mažiau kaip 100 tūkst. litų“, – sakė Artūras Juodeikis, „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.