Lenkai gali užversti Lietuvą Rusijai skirtais pieno produktais

Prekybos tinklai jau gavo pieno perdirbėjų prašymus padėti parduoti produktus, kurių jie nespėjo išvežti į Rusiją. Jau aiškėja, kad šiais metais lietuviškų pieno gaminių rusiškose pakuotėse parduotuvėse išvysime mažiau. Tiesa, daugiau pieno ketina atvežti lenkai.

Praėjusių metų rudenį Lietuvos parduotuvėse pasirodė Rusijos rinkai skirti lietuviški pieno gaminiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Praėjusių metų rudenį Lietuvos parduotuvėse pasirodė Rusijos rinkai skirti lietuviški pieno gaminiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Aug 8, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:27 AM

Uždraudus į Rusiją įvežti pieno produktus iš Europos šalių bei Lietuvos, „Maxima" prekybos tinklas jau sulaukė keleto didžiųjų Lietuvos pieno tiekėjų užklausų dėl galimybės realizuoti pieno produktų perteklių šiame prekybos tinkle.

„Taip pat gavome keletą užklausų iš Europos sąjungos gamintojų – Latvijos ir Lenkijos, su kuriais šiuo metu yra aptariamos sąlygos. Latvijos gamintojai taip pat stengiasi kuo greičiau realizuoti perteklines žaliavas ir siūlo papildomus kiekius sūrio, o štai kaimyninės Lenkijos pieno perdirbėjai derisi dėl sąlygų Lietuvoje parduoti tiesiogiai Rusijos  rinkai skirtus pieno produktus", - portalui lrytas.lt pranešė „Maxima" atstovai.

Tai kol kas pirmosios užklausos. Prekybos tinklas tikisi jų gauti daugiau.  

Bendrovės „Vilkyškių pieninė“ vadovas Gintaras Bertašius portalui lrytas.lt teigė, kad šiais metais į Rusiją nespėta išvežti kelis kartus mažiau gaminių nei pernai, kai Rusija buvo apribojusi lietuviškų pieno gaminių įvežimą.

„Nespėjome išvežti tik dviejų vilkikų. Tai yra apie 30 tonų produkcijos. Palyginti su praėjusiais metais tie kiekiai dabar yra labai maži. Manau, kad daugelis parduotuvėse jų net nepastebės“, - sakė „Vilkyškių pieninės“ vadovas.

Įmonė dar nenutarė, kokiu būdu realizuos šiuos pieno produktus.

Kitos bendrovės situacijos nekomentuoja.

Rusija nuo ketvirtadienio neįsileidžia pieno produktų iš Europos Sąjungos valstybių. Teigiama, kad vilkikai, kurie spėjo nuvažiuoti iki vidinių Rusijos muitinių, bus iškrauti ir tas prekes dar bus leista parduoti. Nepasisekė tiems, kurių vilkikai buvo nespėję kirsti Rusijos sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?