Rusai ramūs: kiaulių prisiaugins patys bei pirks mėsą iš brazilų

Rusija turės 800 tūkst. tonų padidinti kiaulienos produkcijos gamybą, kad sugebėtų savarankiškai apsirūpinti kiauliena. Anot Rusijos kiaulių augintojų sąjungos valdybos pirmininko Vladimiro Zotovo, šis skaičius sudaro trečdalį to, ką Rusija pagamino pernai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:06 AM

Jo vertinimu, bet kuri didelė Rusijos įmonė gali padidinti gamybą, kad būtų pasiektas šis skaičius.

V.Zotovas vadovauja įmonių grupei „Agro-Belogorje“, valdančiai 5 procentus Rusijos kiaulienos rinkos. Jis pasirengęs greitai padidinti gamybą 15-20 procentų, jei tik atsiras paklausa uždraudus kiaulienos produktų importą iš kai kurių valstybių.

Anot V.Zotovo, kurį laiką bus svarbu stebėti kainas, nes kai kurie prekybininkai gali susigundyti jas pakelti.

„Kaip gamintojas aš pritariu valdžiai dėl tam tikros kainų ribų, patenkinančių tiek vartotojų, tiek gamintojų interesus“, – sakė V.Zotovas.

Brazilai nudžiugo

Brazilijos mėsos eksportuotojai taip pat trina rankomis. Esą, Maskvos draudimas importuoti maisto produktus iš Europos ir Jungtinių Valstijų atveria jiems „auksinę galimybę parduoti daugiau savo produkcijos Rusijai“.  Apie tai rašė ir „EUbusiness“.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas paskelbė sankcijas praėjus vos porai dienų po to, kai Maskva patvirtino importo sandorius su dviem dešimtimis Brazilijos paukštienos tiekėjų ir penkiomis kiaulienos gamintojomis.

Šiuo metu savo prekes į Rusiją eksportuoja iš viso beveik 40 Brazilijos paukštienos ir 12 kiaulienos gamintojų.

Be to, dar dešimtys jautienos gamintojų neseniai susitarė su Rusija dėl produkcijos eksporto, skelbia Brazilijos mėsos eksportuotojų asociacija ABIEC.

Rusija yra antra didžiausia Brazilijos kiaulienos ir jautienos vartotoja, jautiena sudaro didžiausią Brazilijos eksporto į Rusiją dalį.

Sausį-birželį šios Brazilijos produkcijos į Rusiją buvo eksportuota už 563 mln. dolerių, rodo oficialūs duomenys.

Sankcijas paskelbė rugpjūčio 7-ąją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pasirašė įsaką „Dėl atskirų specialiųjų ekonominių priemonių taikymo siekiant užtikrinti Rusijos Federacijos saugumą“.

Jis draudžia importuoti žemės ūkio produkciją, žaliavas ir maisto produktus iš šalių, kurios ėmėsi sankcijų prieš Rusiją. Rusija įvedė embargą daugumai maisto produktų, importuojamų iš Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos (ES) ir kitų Vakarų šalių, palaikiusių sankcijų prieš Rusiją įvedimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.