Vilniuje baltarusiai pirmiausia apsiperka, po to - žvalgosi

Turistų iš Baltarusijos skaičiai gerina rekordus. Tiesa, atvykėliai iš kaimynų valstybės pirmiausia suka į „Akropolį“ ar „Ozą“ ir, jei lieka laiko, dar žvilgteli ir į Gedimino pilį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:09 AM

118 tūkst. turistų iš Baltarusijos per pirmąjį pusmetį, - 39 procentais daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Baltarusiai įsitvirtino pirmojoje vietoje, smarkiai lenkdami Rusijos turistus, kurių buvo atvykę 111 tūkst. (9,9 procento daugiau).

Į Vilnių atvykstantys turistai skaičiuojami pagal apgyvendinimo įstaigų duomenis. Tarp pirmaujančiųjų nėra lenkų, nes jie neretai į Lietuvos sostinę atvyksta vienai dienai. Atvykėlių iš Lenkijos buvo 77 tūkst. (1,4 procento daugiau).

Ketvirtojoje vietoje – Vokietijos turistai. Jų Vilnius sulaukė 64 tūkst. (7,8 procento daugiau). Toliau rikiavosi latviai (34 tūkst.), britai (30 tūkst.), italai (22 tūkst.), norvegai ir amerikiečiai (po 21 tūkst.), estai (19 tūkst.). Beje, Estijos turistai – vieninteliai, kurių skaičius sumažėjo.

Svečiai iš kaimynų šalių – Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos, taip pat Vokietijos sudarė 63 procentus visų užsienio turistų.

Turistų skaičius išaugo ir Vilniaus turizmo informacijos centruose. Per pirmąjį šių metų ketvirtį juose apsilankė 19 729 lankytojai – 9,5 procento daugiau nei praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Daugiausia svečių sulaukta iš Rusijos (5323), Baltarusijos (1337) ir Lenkijos (916).

Savivaldybė parengė specialią programą, kurioje numatyta, kad šiemet turistų skaičius išaugs 7 procentais.

Įgyvendinant šį tikslą, planuojama vykdyti du uždavinius. Pirmasis – išplėsti Vilniaus turizmo galimybių pristatymą vidaus ir tarptautinėse turizmo rinkose.

Šiais metais Vilnius užsibrėžęs dalyvauti 15 parodų ir verslo misijų.

Antrasis uždavinys – vykdyti turizmo sektoriaus stebėseną. Tam ne mažiau kaip keturis kartus per metus bus rengiamos sostinės lankytojų apklausos ir atliekami turizmo rinkų tyrimai. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.