Prekybos centruose - Rusijos neįleisti produktai

Lietuvos prekybos centruose jau pasirodė pirmieji pieno gaminiai, kurie buvo skirti Rusijos rinkai. Dėl importo draudimo jie nepasiekė tos šalies vartotojų. Todėl Lietuvos prekybos centrų lentynose pirmiausia atsirado grūdėta varškė.

Lentynose pasirodė Rusijai skirti pieno produktai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lentynose pasirodė Rusijai skirti pieno produktai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis, Elta inf.

Aug 13, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:06 AM

“Maximos” prekybos centruose pirmiausia atsirado “Pieno žvaigždžių” produkcija.

Kaip lrytas.lt sakė “Maximos” Komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė, rytoj lentynose jau turėtų atsirasti daugiau produktų, pagamintų Rusijos rinkai: jogurtiniai gėrimai, varškė, grietinė ir kiti greičiau gendantys produktai.

Ketvirtadienį lentynose pasirodys “Vilkyškių pieno” produkcija, o kitą savaitę – “Rokiškio sūrio” gaminiai. Lentynose pasirodys greičiau gendantys sūriai, pavyzdžiui, “Mozzarellos”.

Pieno produktai su rusiškais užrašais pirkėjams siūlomi su 20-25 procentų nuolaida. Kaip teigė M.Januškevičienė, ankstesnė patirtis, realizuojant Rusijai skirtą produkciją, parodė, kad pirkėjai noriai perka pieno produktus su nuolaida. “Pastarąjį kartą greitai realizavome produkciją”, – prisiminė “Maximos” atstovė. Prekybos tinkluose „Norfa“, pasak atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, Vilniuje kai kur perteklinė produkcija bus patiekta į rinką jau trečiadienį vakare, o visoje Lietuvoje - ketvirtadienį.

„Tai bus „Pieno žvaigždžių“ ir „Vilkyškių pieninės“ produktai. „Pieno žvaigždžių“ produktai su prekės ženklu „Svalia“ bus su rusiškomis etiketėmis, o „Vilkyškių pieninės“ produkcija bus su lietuviškomis etiketėmis“, - sakė D. Ryliškis.

Pasak jo, šie produktai bus apie 30 proc. pigesni.

Mėsos produktai prekybos centruose pasirodys artimiausiomis dienomis. Žadama, kad jie taip pat bus pigesni.

Prekybininkai dar negali pasakyti, ar dėl padidėjusios konkurencijos ir pasiūlos sumažės bendras maisto produktų kainų lygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.