Rusijos „Rospotrebnadzor“ uždraudė ukrainietiškus saldumynus

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ nuo rugsėjo 5 d. uždraudė įvežti į Rusiją ukrainietiškus konditerijos gaminius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:55 PM

Apie tai praneša „RIA Novosti“, remdamasi tarnybos paviešinta informacija.

Sanitarinė institucija patikrino Ukrainos bendrovių „Konti“ ir AVK produkciją. Jos pranešime teigiama, kad po atliktų tyrimų buvo aptikta reguliavimo nuostatų pažeidimų vartotojų teisių apsaugos srityje. Daugiausiai klaidų pastebėta prekių ženklinime.

2013 metais Ukrainos konditeriai į Rusiją iš viso eksportavo 193,9 tūkst. tonų savo produkcijos – o šios vertė siekė 472,1 mln. JAV dolerių.

Jau ir anksčiau „Rospotrebnadzor“ ir Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ uždraudė įvairių prekių importą iš šalies į Rusiją: šios gyventojams teko atsisakyti saulėgrąžų, sojos pupelių, kukurūzų kruopų, sulčių, vaisių, daržovių ir žuvies konservų, pieno bei jo produkcijos, spiritinių gėrimų.

Taip pat 2013 metais sustabdytas konditerinės įmonės „Roshen“, priklausančios dabartiniam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, produkcijos importas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.