Pasiraitojo rankoves ir laimėjo ginčą su darbdaviu

Išdrįsusi stoti į kovą su buvusiais darbdaviais kaunietė laimėjo ginčą – bendrovė sutiko sumokėti jai ne tik atlyginimą už liepą, apmokėti neišnaudotas 6 dienų trukmės atostogas, bet ir išeitinę išmoką.

Kartais darbdaviams tenka pripažinti: jie buvo neteisūs.<br>123rf. nuotr.
Kartais darbdaviams tenka pripažinti: jie buvo neteisūs.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-09-06 06:00, atnaujinta 2018-02-09 17:49

Darbdaviams pirštinę metusi 53 metų garliavietė Loreta Juknaitė pasiekė pergalę. Nors per Darbo ginčų komisijos posėdį virė karštos diskusijos, po audringų kalbų L.Juknaitė ir „Rugiaduonio“ direktorius Vytautas Adomaitis pasirašė taikos sutartį, rašo "Laikinoji sostinė".

Pakuotoja ir užsakymų ruošėja „Rugiaduonyje“ dirbusi garliavietė gaus tai, kas jai priklausytų pagal įstatymą. Darbo ginčų komisijos pirmininkė Irta Bakšienė patvirtino, jog L.Juknaitei bus išmokėta ir alga, ir dviejų mėnesių išeitinė kompensacija.

„Manau, darbdaviai suprato, jog teisme jie nieko nepeštų. Kviečiu ir kitus žmonės, kurie jaučiasi nuskriausti, nesėdėti rankų sudėjus“, – už savo teises samdomus darbuotojus ragino kovoti moteris.

L.Juknaitė iki rugsėjo 15 dienos iš viso turėtų gauti apie 2,4 tūkst. litų.

Darbo ginčų komisijų sprendimai, jų posėdžių metu pasirašytos taikos sutartys yra privalomos. Jei buvęs darbdavys laiku neperves sutartos pinigų sumos, L.Juknaitė galės iš karto kreiptis į antstolį.

Apie darbininkės ginčą su darbdaviu „Laikinoji sostinė“ rašė paskutinį rugpjūčio savaitgalį. Moteris viešai papasakojo, kaip jai ir jos kolegėms už minimalų atlyginimą tekdavo dirbti naktimis prastai vėdinamose patalpose, aukoti laisvadienius, kaip už darbą buvo atsiskaitoma grynaisiais pinigais.

„Kai paprašiau įteisinti naktinį darbą, sulaukiau pasiūlymo išeiti“, – prisiminė liepos 28-ąją iš „Rugiaduonio“ atleista L.Juknaitė. Moteriai nebuvo sumokėtas atlyginimas už liepos mėnesį.

Kadangi L.Juknaitė buvo atleista pagal Darbo kodekso 129 straipsnį (darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės), jai turėjo būti išmokėta mėnesio dydžio išeitinė išmoka. Be to, apie atleidimą ji turėjo būti įspėta prieš du mėnesius.

Per darbo ginčų komisijos posėdį „Rugiaduonio“ vadovas V.Adomaitis tvirtino, jog L.Juknaitei buvo išsiųstas registruotas laiškas, kuriame siūloma sumokėti atlyginimą, pinigus už neišnaudotas atostogas.

Direktorius aiškino, jog su buvusia darbuotoja buvo bandoma susitarti gražiuoju, bet ji nesileido į kalbas.

Posėdžio metu V.Adomaitis neigė, jog bendrovėje darbas vyksta naktimis. L.Juknaitė pasiūlė inspektoriams atvykti į Garliavą ir patiems tuo įsitikinti.

„Rugiaduonio“ direktorius nepanoro komentuoti su L.Juknaite pasirašytos taikos sutarties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.