Grybų supirkėjai džiūgauja: tiek baravykų buvo seniai

Grybų supirkėjai trinka rankas – baravykų šiais metais pridygo daugiausiai pr pastaruosius šešerius metus. Tačiau vasaros kaitra buvo lemtinga voveraitėms – grybautojai jų į supirkimo punktus atneša labai mažai.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Sep 7, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:33 PM

„Pastarąjį kartą tiek baravykų supirkome prieš šešerius metus. Labiausiai supirkimas pagyvėjo pas pastarąsias tris dienas“, - lrytas.lt sakė Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos prezidentas, Varėnos bendrovės „Vipreka” direktorius Virginijus Varanavičius.

Tiesa, supirkėjai pastebi, kad šiais metais baravykų daugiau randama Aukštaitijoje ir Žemaitijoje. Tuo tarpu kai kuriuose Dzūkijos rajonuose baravykų kol kas randama mažiau.

„Apie Lazdijus ir Druskininkus baravykų randama silpnokai“, - sakė V.Varanavičius. Nepaisant to, jo duomenimis, Dzūkijoje per dieną superkama apie 10 tonų baravykų.

Jis spėjo, kad kol kas grybautojai daugiau renka savo reikmėms, o į supirktuves atneša tai, kas lieka. Baravykų supirkimo kainos išlieka stabilios – 10-13 litų už kilogramą.

Grybų supirkėjai neslepia, kad šis grybavimo sezonas yra sėkmingas. „Jei dar truputį palytų, tai išvis būtų labai gerai“, - sakė verslininkas, pridūręs, kad tiek baravykų nebuvo pastaruosius penkerius metus.

Kol kas dar tik grybavimo sezono pradžia, tad supirkėjai viliasi, kad grybų bus supirkta gausiai. Grybautojai į supirktuves atneša nemažai raudonikių, šilbaravykių, tuo tarpu voveraičių pasigendama – vasaros sausra išdegino jų grybieną, tad jų superkama mažiau nei įprasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.