Vynas internetu - norintiems tapti šio gėrimo žinovu

Vyno vartojimas šalyje kasmet auga. Tai rodo Lietuvos statistikos departamento duomenys. Tą nesunku pastebėti ir įžengus į didžiuosius prekybos centrus, kur pasirinkimas pakankamai įvairus. Paklausą rodo ir tai, kad atidaroma vis daugiau įvairių specializuotų parduotuvių. Visgi, bėda ta, kad daug apie vyną neišmanančiam žmogui išsirinkti – iš tiesų sunku.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 4:08 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:01 PM

Didžiuosiuose prekybos centruose nėra su kuo pasikonsultuoti, o specializuotų parduotuvių asortimentas ne visuomet „įkandamas“ vidutines pajamas gaunančiam žmogui.

Prieš gerą penkmetį atliktos visuomenės apklausos atskleidė, kad tuomet vyną derinome net su kepta duona! Šiandien galbūt tai nėra dažnai pasitaikantis derinys, tačiau, kokį vyną derinti su lengvomis vaisių salotomis, tam tikra žuvimi ar mėsa – vis dar „aukštasis pilotažas“.

Vyno butelių etiketėse, deja, ši informacija dažnai nenurodoma. Štai eilinis žmogus ir atsiduria ties siena. O visiems šiandien norisi skaniai, greitai, aiškiai ir prieinama kaina.

Ką pasakytumėte, jei profesionalią konsultaciją apie vynus, ir patį vyną galėtumėte įsigyti neišėję iš namų? Pasaulyje internetinė prekyba vynu vis auga. Jo tokiu būdu parduodama apie dešimt procentų. Tačiau Lietuvoje tokią galimybę siūlo tik kelios bendrovės. Taip pat esama įvairių „saugiklių“, pavyzdžiui, tam tikra pirkinių krepšelio suma.

Kiek kitaip vyno prekybą internetu įsivaizduoja  MB „Vyno guru“ direktorius Andrius Apulskis. Nors jo ir bičiulio bendras projektas – internetinė parduotuvė  www.vynoguru.lt - veikti pradėjo vos gegužę, tačiau jau turi nuolatinių klientų, tarp kurių net ir visuomenei gerai žinomų žmonių.

„Pradiniam etapui nusprendėme susidaryti savo originalų asortimentą, todėl su ekspertų pagalba atsirinkome ir atsivežėme vynus, kurių Lietuvos rinkoje nebuvo. Šiuo metu jų galima įsigyti tik internetinėje parduotuvėje bei keliuose restoranuose ir vyninėse, kuriems patys jį ir tiekiame“, – pasakojo verslininkas.

Vienas iš internetinės parduotuvės privalumų – išsami informacija apie vynus. Pateikiami ekspertų įvertinimai, pirkėjų reitingai. To paprastoje parduotuvėje ar prekybos centre tikrai nerasite. Kyla daugiau klausimų? Galite pasikonsultuoti telefonu arba tiesiogiai kreiptis internetu.

„Mūsų asortimentas orientuotas į kokybišką vyną už priimtiną dvidešimties – keturiasdešimties litų kainą. Tik internetinėje parduotuvėje rinktinius ekspertų įvertintus vynus mes galime pasiūlyti su trisdešimties procentų nuolaida. Tiesiog internetinės parduotuvės išlaikymo kaštai mažesni. Be to, asortimentas tikrai plėsis. Tai darome nuosekliai, po truputį, nes norime atsirinkti geriausius vynus už prieinamą kainą“, – teigė A.Apulskis.

Dar vienas patogumas – filtrų sistema. Vyną galite rinktis pagal kaina, spalvą, skonio intensyvumą, brandinimo laiką, šalį ar net maistą, prie kurio šio gėrimo ir ieškote. „Nereikės peržiūrėti dešimčių butelių ir perskaityti jų etikečių. Pakaks kelių mygtukų paspaudimų“, – tikino MB „Vyno guru“ vadovas.

Štai taip, negaištant laiko, nenešant sunkių butelių, užsisakę vyną internetu, Vilniuje jį gausite tą pačią, likusioje Lietuvoje – kitą darbo dieną. Tą patvirtina ir viena iš MB „Vyno guru“ klientų – Daiva.

„Buvau vyno degustacijoje, paragavau šios įmonės siūlomų vynų. Man labai patiko, tad nusprendžiau įsigyti ne tik ragautus, bet ir kitų paragauti. Nuolaida labai suviliojo. Be to, dvi dėžes užsisakiau iki antros valandos, tad siuntą gavau tą pačią dieną. Labai patogu – nereikėjo nieko nešti, viskas buvo pristatyti iki durų“, – džiaugėsi klientė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.