Už grubius konkurencijos pažeidimus - simbolinės baudos?

Seimas iš naujo svarstys siūlymą

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:33 PM

Seimas ketvirtadienį sutiko dar kartą apsvarstyti prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuotas ir grąžintas Konkurencijos įstatymo pataisas, kurios leido didelėms įmonėms už grubius pažeidimus atsipirkti mažomis baudomis.

Šalies vadovės teigimu, pataisos neskatintų didelių įmonių sąžiningai konkuruoti - joms nepranešus Konkurencijos tarybai apie verslo sutelkimą į vienas rankas, didžiausia bauda siektų tik 150 tūkst. litų. Dabar už panašų pažeidimą gali būti skirta bauda iki 10 proc. metų pajamų.

Šalies vadovės vyriausioji patarėja Rasa Svetikaitė teigė, kad pataisos sudarytų sąlygas stambioms įmonėms už šiurkščius konkurencijos pažeidimus atsipirkti neadekvačiai mažomis baudomis, o atsakomybės švelninamo argumentai, anot jos, niekuo nepagrįsti: „Nėra duomenų, kad nors vienas ūkio subjektas būtų tapęs nemokus po to, kai jam buvo paskirtas bauda už nepranešimą apie įvykdytą koncentraciją“.

R.Svetikaitės žodžiais, pataisos taip pat neskatins didelių įmonių, su kuriomis gali būti susijusios didžiausios grėsmės konkurencijai, gauti tarybos leidimą koncentracijai.

Vetuodama pataisas, D.Grybauskaitė yra atkreipusi dėmesį, jog jas priimant, nebuvo gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos išvada ir neatsižvelgta į Europos teisės departamento ir Konkurencijos tarybos pastabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.