Jono Miliaus kadencija nauja, iššūkiai - seni

- Kokius naujus uždavinius sau kelsite naujoje kadencijoje?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:05 PM

- Kokius naujus uždavinius sau kelsite naujoje kadencijoje?

- Mano darbai yra visiems gerai matomi, todėl visi vartotojai gali susidaryti nuomonę apie tai, kaip dirbu. Daug kalbu apie gyvūnų ligas, nes situacija iš tiesų lieka sudėtinga. Labai sunku prognozuoti, kaip toliau bus su afrikiniu kiaulių maru.

Stengsiuosi, kad išvengtume krizių maisto saugos srityje. Praėjusioje kadencijoje išgyvenau daug krizių, susijusių su įvairiais užkratais ir ligomis, teko spręsti dideles problemas. Tačiau rezultatai džiugina – 98 proc. maisto Lietuvoje yra saugus, kai tuo tarpu Europoje – 95 procentai.

Taip pat tikiuosi pasiekti, kad verslui sąlygos būtų supaprastintos, kad inspektoriai be reikalo nepriekabiautų, nepiktnaudžiautų. Tam mes ir parengėme specialius klausimynus verslininkams.

Dar mane jaudina vaikų mityba mokyklose. Tikiuosi per naują kadenciją bendromis jėgomis išspręsti ten susidariusias problemas. Domimės kitų Europos šalių patirtimi. Vakar teko domėtis Vokietijos patirtimi – ten mokiniai maistą gali atsinešti iš namų. Tai – gera praktika.

Lapkritį šią tema rengsime didelę konferenciją – kaip pagerinti vaikų mitybą mokyklose.

Dar vienas tikslas – inspektorių darbas turi būti neabejotinai skaidrus. Tad skaidrumas bus vienas prioritetų mano antroje kadencijoje. Tikiuosi, kad gyventojų ir verslo pasitikėjimas inspektoriais tik augs.

- Kam dar reikia skubaus darbo?

- Svarbiausia, kad žmogus būtų sveikas. Daugiau dėmesio ketiname skirti medžiagoms, besiliečiančioms su maistu, pavyzdžiui, plastikui, pakuotėms. Pasitaiko daug pažeidimų, kai plastikas, kuriuo suvyniojami maisto produktai, yra prastos kokybės. Tad čia laukia dar daug darbo, kad tokių atvejų nebūtų, kad tos pakuotės nekeltų grėsmės vartotojams.

Teisybė, kad kai kurios įmonės naudoja prastą plastiką, ir tas neramina.

Dėl maisto papildų irgi dar ne viskas išspręsta. Čia dar irgi yra taisytinų dalykų.

- Ar ketinate skirti daugiau dėmesio regionams, provincijai, spręsti ten įsisenėjusias problemas?

- Matau vieną didelę bėdą – veterinarijos specialistai nevažiuoja dirbti į rajonus. Reikia kažkaip juos ten pritraukti. Jei Vilniuje jų pasiūla yra didelė, to nepasakysi apie rajonus. Todėl pasitaiko ir įvairių piktnaudžiavimo atvejų.

- Kaip manote, ar jums pavyko susidoroti su visais iššūkiais praėjusioje kadencijoje?

- Iki šiol sunku pasakyti, kaip tęsis kiaulių maro plitimas. Tai yra stichija, kurią sunku prognozuoti. Visi matė mūsų tarnybos darbą bandant kontroliuoti situaciją, tačiau tebėra daug problemų. Beje, kai kuriose šalyse šios ligos plitimas tęsėsi 50 metų.

Rusijos embargas smogė skaudžiai, tačiau ieškoti naujų rinkų taip pat yra mūsų darbo dalis. Smagu pasakyti, kad lietuviški produktai jau eksportuojami į daugiau nei 140 valstybių.

- Kokius savo laimėjimus išskirtumėte?

- Džiaugiuosi, kad išaugo pasitikėjimas tarnyba, gyventojai, verslas atsiliepia apie ją vis geriau. Esu įvertintas kaip Metų valstybės tarnautojas. Džiugu, kad kolegos darbe taip pat įvertina mano pastangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.