Skandalas Prahos oro uoste: lietuvių delegacija išmesta lauk

Ketvirtadienio pavakarę iš Prahos į Pietų Korėją skridęs lėktuvas pakilo be devynių keleivių. Kompanijos „LG“ kvietimu į Seulą verslo klase turėjusi skristi šešių lietuvių ir trijų juos lydinčių kompanijos atstovų iš Lenkijos delegacija buvo išvaryta iš oro uosto.

Lėktuvas į Korėją išskrido be keleivių iš Lietuvos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Lėktuvas į Korėją išskrido be keleivių iš Lietuvos.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 6:52 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:31 PM

Į naujienų portalą lrytas.lt paskambinęs Stanislovas tvirtino, kad jie nepadarė nieko tokio, už ką būtų galima taip pasielgti.

„Mes absoliučiai nieko blogo nedarėme. Esame normalūs, neagresyvūs žmonės. Nei girtuokliavome, nei triukšmavome. Buvo likę nedaug laiko iki laipinimo, kai pasirodė policija, automatais ginkluoti kareiviai, apsupo mus ir visus išvarė. Ką ten išvarė- stumte išstūmė.

Viskas atrodė kaip veiksmo trileryje - mažą grupę apsupo didelis ginkluotų žmonių būrys. Niekas mums nieko nepaaiškino“, - pasakojo verslininku prisistatęs Stanislovas.

Anot jo, iš jų buvo paimti pasai ir tik po valandos grąžinti. Taip pat grąžintas ir jų bagažas. „Pasakė: darykit, ką norit, ir išvarė į miestą", - pasakojo vyras.

Delegacijoje buvę du korėjiečiai, kurie prisijungė prie lietuvių dar Varšuvos oro uoste, anot Stanislovo, tik gūžčiojo pečiais.

„Jie padarė išvadą, kad čekai dėl kažkokių priežasčių nemėgsta lietuvių", - sakė jis.

Stanislovas neslėpė, kad vyrai oro uoste ragavo čekiško  alaus.

„Bet mes tikrai nebuvome girti“, - tikino Prahoje įstrigęs lietuvis.

Tačiau lrytas.lt pavyko išsiaiškinti, kad iš oro uosto teritorijos vyrų grupė buvo išmesta neatsitiktinai. Jie buvo neblaivūs. Oro uosto vadovybė nusprendė, kad gerokai įkaušę vyrai kelia pavojų skrydžiui.

Vyrai bandė aiškintis incidento priežastis. Ketvirtadienio pavakare jie dar nebuvo nusprendę, kur keliaus - į namus ar tęs kelionę į Seulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.