Britų farmacininkams kinai išrašė šimtamilijoninę baudą

Kinija nubaudė Didžiosios Britanijos farmacijos bendrovę „GlaxoSmithKline“ 490 mln. JAV dolerių bauda po to, kai šalies teismas nustatė, kad įmonė kalta dėl kyšininkavimo. Šios bausmės bendrovė sulaukė po neseniai praūžusio skandalo, kai buvo papirkti gydytojai ir ligoninės, siekiant, kad būtų vartojama ir reklamuojama įmonės gaminama produkcija. Apie tai praneša BBC.

Pati GSK atsiprašė Kinijos vyriausybės ir jos žmonių.<br>AP nuotr.
Pati GSK atsiprašė Kinijos vyriausybės ir jos žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:49 AM

Taip pat teismas priėmė nutarimą atidėti buvusiam „GlaxoSmithKline“ Kinijos padalinio vadovui Markui Reilly trejų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau pareigūnas iš šalies bus deportuotas. Bausmės atidedamos ir kitiems GSK vadovams.

Verdiktas teisme paskelbtas vos po vienos dienos svarstymo, nurodo „Xinhua“ naujienų agentūra.

Kinijos pareigūnai pirmą kartą paskelbė apie pradėtą GSK tyrimą dar pernai liepą, po didžiausiu laikomo korupcijos skandalo, kuriame per keletą pastarųjų metų būtų dalyvavusi užsienio įmonė. Farmacininkė buvo kaltinama dėl savo neteisėtos veiklos gavusi maždaug 150 mln. JAV dolerių nelegalių pajamų.

Pati GSK nurodo „viešu pareiškimu atsiprašanti Kinijos vyriausybės ir jos žmonių“.

„Mūsų padalinio Kinijoje veiklos tyrimo išvados yra svarbios, tačiau visas tyrimas mus labai nuvylė, – sakė GSK generalinis direktorius seras Andrew Witty. – Ir toliau mokysimės iš šio atvejo. GSK Kinijoje veiklą vykdo beveik šimtą metų – mes ir toliau esame visapusiškai įsipareigoję šaliai ir jos žmonėms. Mes taip pat ir toliau tiesiogiai investuosime į šalį remdami vyriausybės sveikatos priežiūros reformų tikslus ir ilgalaikius ekonomikos augimo planus“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.