“Siemens“ parduoda dalį verslo, bet prekės ženklas nepradings

Vokietijos koncernas "Siemens" traukiasi iš buitinių prekių rinkos, nes nusprendė užsiimti kur kas stambesniais ir galbūt daugiau pelno atnešiančiais projektais. Tačiau šis prekės ženklas nuo indaplovių ar skalbyklių nedings. 

Nuo buitinės technikos prietaisų "Siemens" ženklas netrukus gali išnykti.<br>"Corbis"/AOL nuotr.
Nuo buitinės technikos prietaisų "Siemens" ženklas netrukus gali išnykti.<br>"Corbis"/AOL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:44 AM

„Siemens“ jau senokai palieka buitinius vartotojus. Dar 2005 metais kompanija pardavė mobiliųjų telefonų verslą. 2009-aisiais vokiečiai pasitraukė iš bendros įmonės „Fujitsu-Siemens“, gaminusios nešiojamuosius kompiuterius. Pernai atsikratė ir elektros lemputėmis garsėjančios „Osram“ akcijų.

Dabar atėjo eilė kitiems pokyčiams. Nuspręsta parduoti savo turimas kompanijos „Bosch und Siemens Hausgerate“ (BSH) akcijas partneriui – taip pat Vokietijos koncernui „Bosch“.

Tad ar gali būti, kad „Siemens“ indaplovės, šaldytuvai ir skalbimo mašinos netrukus bus pavadintos kitokiu vardu? Tikrai ne. Kaip teigiama abiejų kompanijų pranešime, BSH gavo teisę ilgą laiką naudoti "Siemens" prekės ženklą jos gaminamiems buitiniams prietaisams. 

Beje, „Siemens“ buitinių prietaisų rinkoje veikė daugiau nei šimtą metų. Dar 1906-aisiais buvo pagamintas pirmasis šios įmonės dulkių siurblys – jis svėrė net pusantro šimto kilogramų. 1928 metais vokiečiai pradėjo gaminti ir skalbimo mašinas.

Tačiau pernai koncerno vadu tapęs 57 metų Joe Kaeseras pažadėjo didžiulių permainų. Jos jau vyksta – „Siemens“ nusprendė orientuotis į kur kas stambesnius projektus, susijusius su didžiulėmis verslo įmonėmis, o ne su pavieniais vartotojais.

Vokietijos inžinerijos milžinė šią savaitę paskelbė perkanti JAV bendrovę „Dresser-Rand“ už 7,6 mlrd. dolerių. Taip Vokietijos konglomeratas tikisi paskatinti savo naftos ir dujų verslą Šiaurės Amerikoje.

Jungtinių Valstijų bendrovė gamina naftos pramonės įrangą. Anot Vokietijos bendrovės „Siemens“, šiam sandoriui vieningai pritarė „Dresser-Rand“ direktorių valdyba. „Siemens“ tikisi galutinai įgyvendinti sandorį iki kitų metų vasaros.

Įsigijimo sandoriui dar turi pritarti „Dresser-Rand“ akcininkai, taip pat Europos ir JAV priežiūros institucijos.

Šiuo sandoriu „Siemens“ įgyja prieigą prie JAV naftos pramonės kaip tik tokiu laikotarpiu, kai, išaugus naftos gręžimo apimtims Šiaurės Amerikoje, padidėjo energetikos sektoriaus paslaugų ir įrangos paklausa.

„Siemens“, didžiausia Europoje inžinerijos bendrovė, planuoja išsaugoti „Dreser-Rand“ firminį ženklą ir išlaikyti dabartinę bendrovės vadovybę. Be to, „Siemens“ ketina savo operacijas sukoncentruoti Hiustone, kur ir įsikurs „Siemens“ naftos ir dujų verslo būstinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.