Belgai nusprendė nustebinti pasaulį alutiekiu

Kas yra naftotiekis ar dujotiekis, žino daugiau ar mažiau visi. Užtat Belgijos perlu vadinamoje Briugėje netrukus turėtų atsirasti net trijų kilometrų ilgio alutiekis, kuriuo liesis čia verdamas tradicinis alus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-24 11:39, atnaujinta 2018-01-29 21:23

Pusę tūkstantmečio gyvuojanti Briugės alaus darykla „De Halve Maan“ įsikūrusi pačiame senamiestyje. Alaus čia išverdamas nemažai, o pilstymo įrangos nėra kur pastatyti. Tad cisternomis šis gėrimas gabenamas į miesto pakraštyje esančią pramonės zoną ir čia išpilstomas į statines bei butelius.

Tačiau belgai nusprendė, kad tai – neekologiška. Mat sunkvežimiai teršia aplinką, o ką ir kalbėti apie grūstis senamiestyje, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Todėl Briugės valdžia mielai pritarė alaus daryklos planams nuo miesto centro iki pakraščio nutiesti alutiekį, rašo spiegel.de.

Tris kilometrus besidriekiančius vamzdžius aludariai po žeme pradės kloti jau kitais metais. Tam bus pasitelkta naftos gavyboje naudojama technika.

Kiek kainuos toks alutiekis, kol kas neatskleidžiama. Tačiau visas išlaidas padengs pati darykla. Skaičiuojama, kad per metus alutiekiu pratekės apie 4 mln. litrų šio gėrimo.

Galbūt būtų paprasčiau ir pigiau į miesto pakraštį iškelti pačią daryklą. Tačiau tuomet ji netektų savo žavesio: centre esančią „De Halve Maan“ per metus aplanko apie 100 tūkstančių turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.