Rinkas sukrėtė „Apple“ akcijų kritimas

Volstrito akcijų biržose smuko visų pagrindinių JAV įmonių akcijos – jas žemyn nusitempė 3,5 proc. kainos praradę „Apple“ vertybiniai popieriai. Pastarosios akcijų vertės krytis susidarė po to, kai „iOS 8“ operacinės sistemos patobulinimas veikti pradėjo ne taip, kaip buvo tikėtasi. Apie tai praneša BBC.

Analitikai tiki, kad jau greitai „Apple“ specialistai aptiktas problemas ištaisys, todėl vėl laukiama įmonės akcijų šuolio.<br>AP nuotr.
Analitikai tiki, kad jau greitai „Apple“ specialistai aptiktas problemas ištaisys, todėl vėl laukiama įmonės akcijų šuolio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:44 PM

Pagrindinis „Dow Jones“ akcijų indeksas krito maždaug 250 punktų, arba 1,4 proc.

Taip pat ekspertai teigia, kad investuotojų pasitikėjimą sumenkino silpna naujų ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų statistika, pateikta JAV prekybos departamento.

Po Volstrito atsidarymo krito ir Europos akcijų rinkų indeksai: Vokietijos DAX ir prancūzų CAC 40 smuktelėjo maždaug po 1,5 proc., tuo tarpu Didžiosios Britanijos FTSE 100 vertė nukrito 1,2 proc.

„Apple“ nuosmukis neigiamai paveikė ir kitų Volstrito akcijų biržose prekiaujamų vertybinių popierių kainas: „Microsoft“ ir „Intel“ akcijų vertė krito 1,6 procento.

Kiek anksčiau didžiausia pasaulyje technologijų įmonė atsiprašė savo vartotojų už tai, kad po „iOS 8“ atnaujinimo 8.0.1 vartotojai nebegalėjo skambinti ar atsiliepti į skambučius. Taip pat pastaruoju metu bendrovė kritikuojama dėl to, kad kišenėse nešiojami naujieji „iPhone 6 Plus“ susilanksto.

Analitikai tiki, kad jau greitai „Apple“ specialistai aptiktas problemas ištaisys, todėl vėl laukiama įmonės akcijų šuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.