Ukmergiškiai piktinasi: sukišti milijonai, o šiluma pigs centu

Prieš kelerius metus piketuose dėl mažesnių šilumos kainų kovoję ukmergiškiai šiandien džiaugtis neskuba.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Ragauskienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Sep 30, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:23 AM

Esą savivaldybei susigrąžinus šilumos ūkį gyventojų piniginės nepapilnėjo. Žmonėms buvo žadama, kad savivaldybei tapus šilumos ūkio šeimininkais, kainos už šildymą mažės iki 30 proc., tačiau žmonės tikina kainų pokyčių nepajutę, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Tiesa, savivaldybės įmonė vis dar žada: pastatysime naują biokuro katilinę ir šilumos kaina sumažės kone 1 centu už kilovatvalandę.

Būriai ukmergiškių prieš keletą metų naktimis budėjo prie katilinės palaikydami savivaldybę, kuri iš privačios įmonės perėmė šilumos ūkį. Tuomet ukmergiškiai tikėjosi, kad už šilumą teks mokės žymiai mažiau.

Piketuose už mažesnes kainas kovoję ir šilumos ūkį į savivaldybės rankas susigrąžinti padėję Ukmergės gyventojai kol kas džiaugtis neturi kuo. Pažadai iki 30 proc. sumažinti šilumos kainas ir liko tik pažadai

Ukmergės gyventojai piktinosi, kad jokių pokyčių nejaučia. Miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas aktyviai kovojęs piketuose pasakojo, pakraupęs, kai sužinojo kaip savivaldybės įmonė Ukmergės šiluma leidžia pinigus.

„Praėjusių metų viduryje pasižiūrėjau „Ukmergės šiluma“ balansą. Na, žinote, plaukai, nors jų daug neturiu, bet ir jie piestu stojasi. Internetinis puslapis – 100 tūkstančių sukūrimas. Kavai 10 tūkst., litų, tualetiniam popieriui – 10 tūkstančių“, – stebėjosi pirmininkas J.Kazėnas.

Savivaldybei ir jos įmonei išvarytasis nuomininkas yra pateikęs beveik 15 mln. litų ieškinį teisme. Bylinėdamasi su buvusiu nuomininku, savivaldybė kasmet tam išleidžia daugiau nei du šimtus tūkstančių litų.

„Mano asmenine nuomone, tai nėra perteklinis dydis. Dėl to verta savo interesus ginti ir atstovėti“, – sakė Ukmergės savivaldybės meras Vydas Paknys.

Šiluma pigs centu

Ukmergės bendruomenės pirmininko pavaduotojas Mindaugas Mykolas Tamošiūnas sakė, kad nuo liepos mėnesio kaina sumažėjo dėl to, kad vietoj 1,6 tūkst. litų už 1000 kubų dujų pasidarė 1368 litų.

„Jeigu buvo 25 centai, dabar 22,5 – 23 centai“, – sakė M.Tamošiūnas.

Meras aiškina, kad perėmus šilumos ūkį, šilumos kaina nuolat mažėja. Pavyzdžiui, vien per šiuos metus šilumos kaina mažėjo apie 16 procentų. Dabartiniai šilumos ūkio šeimininkai gyventojus ramina: bus baigta statyti nauja biokuro katilinė ir ukmergiškiai mokės mažiau.

„Reikia atkreipti dėmesį, kad bendrovė turi grąžinti pasiskolintas lėšas, kurios bus sunaudotos katilo statybai, bet pagal investicinį projektą planuojama, kad vartotojui kaina mažės apie 1 centą“, – žadėjo „Ukmergės šilumas direktorius Raimondas Ragauskas.

„Gėda tai, kad mes šiandien įdėdami beveik 10 milijonų, daugiausia mes gausim vieną centą pigiau už kilovatvalandę energijos šilumos kainos, tai yra niekas“, – iš vieno centro juokėsi J.Kazėnas.

Ukmergėje yra apie septyni tūkstančiai vartotojų, kuriems šiluma tiekiama centralizuotai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?