Ukrainiečių turistai atrado Lietuvą ir jos sanatorijas

Šiemet Lietuva sulaukė gerokai daugiau turistų iš Ukrainos, - apgyvendinimo įstaigose jų buvo apsistoję kone 80 proc. daugiau, nei pernai. Apskritai pastaruosius trejus metus vis daugiau ir daugiau ukrainiečių atvyksta į mūsų šalį. Tačiau jų srautas gali būti dar didesnis. Koją tam pakiša prastas susiekimas, - mažoka skrydžių.  

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2014, 10:28 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:41 PM

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) ir Lietuvos ambasada penktadienį Kijeve pristato Lietuvos turizmo galimybes. Pristatyme dalyvauja jau dirbančių su Lietuva ir dar neužmezgusių su ja ryšių Ukrainos kelionių agentūrų atstovai.

„Karšti pasiūlymai į Lietuvą“: „Naujųjų Metų nuotykiai Baltijos šalyse“, „Kalėdinis ekspresas“, „Naujųjų Metų turas“.

Tokiais proginiais pasiūlymais į Lietuvą vilioja Ukrainos kelionių agentūros greta įprastų populiarių ekskursijų savaitgaliui tokių kaip „Vilniaus sapnai ir legendos“, „Pasimatymas su Vilniumi“, „Pasiruošt, dėmesio, ... Baltija!“, „Lietuva ir Latvija – dvi draugės, dvi koketės, dvi gražuolės“.

Pasak VTD vyriausiosios patarėjos Raimondos Balnienės, pirmą šių metų pusmetį užfiksuotas turistų iš Ukrainos proveržis.

„Mūsų šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojo net 77 proc. daugiau ukrainiečių nei pernai – 20,4 tūkst., jiems suteikta 81 proc. daugiau nakvynių nei 2013 m. pirmą pusmetį – t.y. net 36,6 tūkst. Turistų srautai į Lietuvą iš Ukrainos sparčiai auga jau nuo 2010 m., pernai mūsų šalyje iš viso viešėjo 32,2 tūkst. ukrainiečių.

Šie srautai dar labiau augtų, jei atsirastų daugiau oro jungčių – šiuo metu turime tik vieną skrydį per dieną su Ukrainos oro linijomis. Ukrainiečiai yra entuziastingi ir ypač draugiški Lietuvai, jaučiame labai didelį susidomėjimą Lietuvos turizmo verslo misija Kijeve“, – sako R.Balnienė.

Lietuvos ambasados Ukrainoje komercijos atašė Rimanto Šėgždos teigimu, vietinių Ukrainos turistų įpročius keliauti pakeitė šių metų įvykiai, ypač Krymo praradimas.

„Ukrainoje nemažai sanatorijų, tačiau trūksta profesionalaus, kokybiško aptarnavimo, tad Lietuva ukrainiečiams visais atžvilgiais tampa patrauklesnė, juolab, kad valstybių santykiai yra taip pat labai draugiški“, – sakė R.Šėgžda.

Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginyje sveikinimo žodį tars nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Petras Vaitiekūnas. Po VTD atstovų prezentacijos bus surengta Kontaktų mugė, kurioje abiejų šalių turizmo įmonės galės užmegzti tiesioginius bendradarbiavimo ryšius.

Turizmo verslo misijoje Kijeve bus pristatyti Lietuvos kurortai, medicininis turizmas ir „Gintaro kelio“ Lietuvoje pramogos bei paslaugos. Ukraina yra aktyvi „Pasaulio gintaro kelio“ narė, besidominti netradicinėmis gintaro panaudojimo galimybėmis. Renginio metu susirinkusieji taip pat galės susipažinti su atraktyvia ekspozicija „Gintaras kitaip“.

Dalyvauti renginyje užsiregistravo apie 50 Ukrainos turizmo verslo ir žiniasklaidos profesionalų. Tarp jų – „Transavia Group“, „Raiduga“, „Kandagar“, „Intour“, „Olympia Travel Ltd“, „Business Travel Leisure Agency“, „Land Travel International“, „Intercity Travel“, „Zdravotur“ ir kitų didžiųjų Ukrainos kelionių agentūrų atstovai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.