Apie vokiškas kainas galime tik pasvajoti

Rusijos embargas kirto vienodai ir mūsų šalies pieno ūkiams bei perdirbėjams, ir jų kolegoms (ar konkurentams) Vokietijoje. Tačiau tenykščių parduotuvių lentynose kainos akivaizdžiai mažėja, o pas mus – kaip įbestos.

Vokietijoje pieno produktų kainos traukiasi, o pas mus - vargiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vokietijoje pieno produktų kainos traukiasi, o pas mus - vargiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:42 PM

Bene didžiausias Vokietijos mažmeninės prekybos tinklas „Aldi“ paskelbė toliau mažinantis pieno produktų kainas, rašo „Welt.de“. Anot prekybininkų, dėl Rusijos embargo susidarius pieno žaliavos pertekliui, tą turi pajusti ir pirkėjai, todėl populiariausi produktai – šviežias, lydytas ar pjaustytas sūris – atpiginti 13 proc.

Tas pats „Aldi“ neseniai 250 gramų sviesto pakuotę pradėjo pardavinėti nebe už 0,99, bet už 0,85 euro (2,93 lito). Lietuvoje už tiek nenusipirksi net išskirtinės akcijos metu, nes šiaip mažesnės – 200 gramų – sviesto pakuotė kainuoja daugiau nei 4 litus.

Pirkėjams bene patraukliausia „Aldi“ naujiena – 30 euro centų atpigintas kietasis sūris, kurio 400 gramų dabar kainuoja 1,89 euro (6,52 lito). Pas mus tokio svorio net ir fermentinis sūris kainuoja gerokai daugiau, ką jau kalbėti apie kietąjį, už kurį mokame dusyk brangiau nei vokiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.