Ūkio ministerija kviečia į konkursą „Už nuopelnus verslui“

Lapkričio 20-ąją jau dešimtą kartą vyks Ūkio ministerijos organizuojama Verslo diena. Per šį renginį bus apdovanotos šalies verslui ir ūkio plėtrai nusipelniusios įmonės.

Ūkio ministerijos apdovanojimai „Už nuopelnus verslui“ – tai padėka verslininkams už jų indėlį prisidedant prie šalies ekonominio augimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Ūkio ministerijos apdovanojimai „Už nuopelnus verslui“ – tai padėka verslininkams už jų indėlį prisidedant prie šalies ekonominio augimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Adelė Aglinskaitė

2014-10-06 12:45, atnaujinta 2018-01-28 10:57

Ūkio ministerijos apdovanojimai „Už nuopelnus verslui“ – tai padėka verslininkams už jų indėlį prisidedant prie šalies ekonominio augimo.

Nominacijos – verslą kuriantiems ir į jį grįžtantiems

Šiemet įmonės galės pretenduoti gauti apdovanojimus net dešimtyje nominacijų. Gauti apdovanojimą nominacijoje „Drąsios investicijos“ kandidatuoja įmonės, kapitalą investavusios į ekonomiškai silpnesnį regioną ir ten sukūrusios pastovių darbo vietų. Įmonės, pasiekusios geriausių eksporto rezultatų, gali teikti paraiškas nominacijai „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“.

Įmonė, pateikusi visuomenei inovatyviausią produktą, taps 2014 m. „Inovatyvių sprendimų lydere“, bendrovei, įgyvendinusiai socialinių inovacijų sprendimus, bus skirtas „Socialinio inovatoriaus“ prizas, „Sėkmingo verslumo iniciatyvos“ apdovanojimą gali gauti įmonės, per pastaruosius ketverius metus sėkmingai įgyvendinusios verslumą skatinančią programą.

Apdovanojimas „Jaunas ir verslus“ skirtas jauniems, tačiau jau daug pasiekusiems verslininkams, o geriausiai verslininkei bus skirta „Verslios moters“ nominacija. Įmonės, įgyvendinusios projektus iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų ne didžiuosiuose miestuose, gali pretenduoti laimėti nominacijoje „Regiono verslo lyderis“, o įmonės, gamybos procesuose įdiegusios naujus, aplinkai nekenksmingus pramoninius sprendimus, varžysis kategorijoje „Nauji pramoniniai sprendimai“.

Taip pat dėmesys bus skiriamas jau ne pirmą kartą verslą pradedančių įmonių savininkams. Jiems pagerbti skirta nauja 2014 m. apdovanojimų „Už nuopelnus verslui“ nominacija „Sėkmingas sugrįžimas į verslą“.

Ūkio ministerijos sudaryta komisija rinks labiausiai nusipelniusią įmonę, organizaciją ar asmenį. Kiekvienoje iš dešimties nominacijų bus išrinktos trys geriausiai kriterijus atitikusios ir puikių rezultatų pasiekusios įmonės.

Visuomenė su komisijos atrinktais įmonių trejetais galės susipažinti vienoje populiariausių šalies interneto svetainių, kurioje bus paskelbtas balsavimas ir sudaryta galimybė pareikšti savo nuomonę.

Apdovanojimai – pastangų ir darbo įvertinimas

Pernai per Verslo dienos renginį nominacijoje „Nauji pramoniniai sprendimai“ apdovanojimas buvo įteiktas aukštųjų technologijų trikotažo įmonei „Garlita“. Jos įkūrėjas ir vadovas Juozas Martikaitis, paklaustas, ką jam ir jo įmonei reiškia gautas apdovanojimas, teigė, kad tai – didelis jų pastangų ir darbo įvertinimas, skatinantis ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų.

„98 procentus savo produkcijos eksportuojame į užsienio šalis, kurios ir pačios gali pasigirti nemenka tekstilės pramone, – tai Vokietija, Švedija, Anglija, Šveicarija, Prancūzija ir Italija.

Pastaroji šalis šioje lengvosios pramonės srityje jau daugelį metų buvo pavyzdys norintiesiems į ją lygiuotis, o šiuo metu būtent Italijoje mūsų produkcija kasmet užima vis didesnę pardavimų dalį“, – įmonės sėkme džiaugėsi J.Martikaitis.

Anot „Garlita“ direktoriaus, apdovanojimas dar labiau paskatino plėsti verslą: „Planuojame didinti gamybines patalpas apie pusantro tūkstančio kvadratinių metrų. Dar pernai sutvarkėme administracijos patalpas, pradėjome eksploatuoti naujas. Plėtra – pastovus procesas, nežadame sustoti ir žengiame į priekį.

Turime dar daug neįgyvendintų darbų, užsakymų. Smagu, kad atveriame rinkas į Afriką ir Aziją. Į šias šalis pradėjome plėstis, kai realizacija Europoje buvo šiek tiek sustojusi. Atsigavus Senojo žemyno rinkai vėl pradėjome daugiau eksportuoti į Europos šalis, tačiau ir naujai užkariautų rinkų nesiruošiame paleisti.“

2013 metų Ūkio ministerijos konkurso laimėtojų sąraše – ir kitos Lietuvos vardą garsinančios įmonės.

„Verslios moters“ apdovanojimą atsiėmė „Uoga Uoga“ įkūrėjos Jelena Sokolovska ir Jovita Vyšniauskienė, „Jaunais ir versliais“ pripažinti Milda Mitkutė ir Justas Janauskas iš UAB „Vinted“, „Inovatyvia sprendimo lydere“ išrinkta „Agrochema“, kaip žengianti „Tvirtus žingsnius eksporto rinkoje“ pripažinta „Sicor Biotech“, „Socialine inovatore“ pripažinta įmonė „Thermo Fisher Scientific Baltics“, „Drąsios investicijos“ apdovanojimas buvo įteiktas bendrovei „Mirosta“, o kategorijoje „Sėkmingo verslumo iniciatyva“ pernai apdovanojimą atsiėmė „App Camp“.

Norinčiuosius dalyvauti Ūkio ministerijos konkurse kviečiame teikti paraiškas iki 2014 m. spalio 10 d. (imtinai) el. paštu verslodiena@ukmin.lt.

2014 m. apdovanojimų „Už nuopelnus verslui“ dalyvio anketą ir nominacijų kriterijus rasite Ūkio ministerijos interneto svetainėje adresu www.ukmin.lt/verslo_diena.

Daugiau informacijos telefonais: 8 706 64 770,  8 706 64 617, 8 706 64 704.

Parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.