Rusijos tūpsnis - siūlo Ukrainai atšaukti sankcijas aviacijai

Rusijos susisiekimo ministerija siūlo Ukrainai derėtis – abiem pusėms atšaukti sankcijas dėl oro erdvės. Kaip skelbia Rusijos portalas „Vedomosti“ ir ukrainiečių žiniasklaida, tokių derybų iniciatorėmis tapo Rusijos oro bendrovės, mat apskrisdamos Ukrainą patiria nuostolių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:25 PM

Dar rugpjūtį Rusija uždraudė ukrainiečių aviacijos bendrovėms virš savo teritorijos vykdyti tranzitinius skrydžius. Tokiam žingsniui rusus pastūmėjo Europos Sąjungos draudimai Rusijai, dėl jų skrydžius teko nutraukti Rusijos žemų sąnaudų bendrovei „Dobrolet“.

Įsigaliojus Rusijos paskelbtiems draudimams, Ukrainos tarptautinės avialinijos į Aziją, Kaukazo šalis priverstos skraidyti daug ilgesniu keliu, aplenkdamos Rusiją, o tai didina skrydžių sąnaudas.

Ukraina sureagavo prieš porą savaičių ir įvedė savo sankcijas Rusijai. Dabar šios šalies oro bendrovės „Aeroflot“ ir „Transaero“ turi su ukrainiečiais suderinti kiekvieną tranzitinį skrydį virš Ukrainos. O tai populiarūs reisai į Bulgariją, Izraelį, Turkiją, Egiptą ir Graikiją.

„Transaero“ suskaičiavo nuostolius, patiriamus, kai jos orlaiviai lanku apskrenda Ukrainą. Jie siekia apie 3 mln. dolerių per mėnesį. „Aeroflot“ skaičiavimais, jų kompanijos nuostoliai per metus siektų apie 20 mln. dolerių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.