Parodoje – metrais vyniojama dešra ir kosmetika iš stručio taukų

Siekdami įtikti vietos rinkai Lietuvos gamintojai kuria naujus produktus, o viena iš jų pristatymo  vietų tampa tradicinė paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Nuo penktadienio iki sekmadienio ji vyksta Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 10, 2014, 5:55 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:36 PM

Šeštą kartą organizuojamoje parodoje produkciją pristato rekordinis dalyvių skaičius – 140, o tai yra 15 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

„Paroda buvo pradėta organizuoti ekonominiu sunkmečiu siekiant populiarinti lietuviškos produkcijos vartojimą ir padėti gamintojams išlikti rinkoje. Todėl tai, kad prabėgus šešeriems metams parodoje dalyvauja nemaža dalis rinkos dalyvių, yra labai geras rezultatas.

Stebint parodos augimo tendenciją galima teigti, kad joje savo produkciją pristatys vis daugiau Lietuvos įmonių“, – tvirtino parodą organizuojančios bendrovės Ekspozicijų centro vadovas Erikas Piskunovas.

Jo teigimu, parodą „Rinkis prekę lietuvišką“ drąsiai galima vadinti tradicine Lietuvos gamintojų susitikimo vieta. Tai puiki proga lankytojams  išsirinkti patinkančių prekių, o gamintojams įsitikinti jų gaminių paklausa.

„Pagrindinis parodos tikslas – lankytojams parodyti Lietuvoje gaminamus produktus, skatinti jų vartojimą ir padėti vietos gamintojams išplėsti eksporto rinką.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius pastebėjo, kad mūsų šalies gamintojai vis daugiau investuoja į savo produktų rinkodarą.

„Dalyvavimas parodose, įvairių degustacijų rengimas – tiesus kelias į vartotojų pirkinių krepšį. Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ padeda kurti vietinės produkcijos vartojimo įpročius“, – sakė J.Guzavičius.

Nors po parodą vaikštantys kauniečiai ir miesto svečiai ypatingų staigmenų neišvysta, bet čia jie gali aptikti ne vieną naują produktą, kurio įsigyti parduotuvėse dar nėra galimybės.

Naujoves pristato kosmetikos kūrėjai, maisto, lengvosios pramonės, buitinės chemijos, baldų ir statybos įmonės.

Paviljonuose galima paragauti įvairių produktų: vyksta šokolado, duonos, pieno, žuvies, mėsos gaminių degustacijos.

Gamintojai taip pat siūlo išmėginti lietuvišką kosmetiką.

Parodos lankytojų akį traukia metrais matuojama dešra, kurios bendrovės „Biovela“ atstovai į parodą atvežė apie 300 metrų. Vieno metro kaina – 6 litai. Prie jos iš karto nutįso pirkėjų eilė.

Smalsuolių netrūksta ir prie iš stručio taukų pagamintos kosmetikos bei prie mokančių, kaip iš moliūgo sėklų išspausti aliejų.

Ypatingo dėmesio sulaukė parodoje pristatoma 4 metrų aukščio iš daržovių sukurtas verpstės formos gyvybės medis. Jo autoriai – septyni Kauno kolegijos dėstytojai ir studentai, kurie kūrinį gamino beveik parą.

Kauno kolegijos Pramoninių technologijų ir dizaino katedros vedėja Inga Valentinienė tvirtino, jog gaminant šią verpstę prireikė 60 kilogramų įvairių daržovių: morkų, svogūnų, brokolių, salotų, pupelių, žirnių, ridikų.

Prognozuojama, kad parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“, kaip ir ankstesniais metais, apsilankys apie 30 tūkst. lankytojų.

Parodos lankymas mokamas, bilieto kaina šįmet siekia 8 litus. Renginys vyksta spalio 10 – 12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.